Statens it-folk er solgt - men til hvem?

Flere hundrede medarbejdere hos IT- og Telestyrelsen aner ikke, hvor de skal på arbejde om en måneds tid. Forvirring og optimisme hersker blandt de uafklarede medarbejdere.

Læs også:
IT- og Telestyrelsen trækker stikket ud og lukker

It hives helt ud af Videnskabsministeriet

Inde i Holsteinsgade på Østerbro går omkring 300 højt specialiserede it- og telefolk og venter med stor spænding på, hvor de skal arbejde i fremtiden.
 
Ikke fordi de er blevet fyret eller skifter arbejdsgiver, men fordi de er en del af IT- og Telestyrelsen, som nu bliver lukket og i den kommende tid bliver splittet og fordelt på fire ministerier.
 
Når man ringer til styrelsens omstillingsbord, bliver der ikke længere budt velkommen til IT- og Telestyrelsen, men derimod bliver man blot præsenteret for "omstillingsbordet".
 
Det skyldes at den hidtidige IT- og Telestyrelse nu er nedlagt, og at man allerede administrativt er begyndt at inddrage brevpapir og logoer, som hidtil har båret myndighedens navn.
 
Det må ikke længere bruges.
 
Anspændt stemning
Stemningen er ifølge flere medarbejdere god, afslappet og ikke mindst spændt.
 
"Ifølge den kongelige resolution er det endnu ret uklart, hvordan ressort-fordelingen skal være fremover, og vi ved faktisk ikke mere end alle andre," forklarer en af styrelsens chefer til Computerworld.
 
Han forklarer, at den praktiske opsplitning foregår ved, at de 23 nye ministeriers departementchefer sætter sig ned og bliver enige om fordelingen af folk.
 
"Men der er jo også masser af synergi-muligheder i denne opsplitning. Der er mindst lige så mange muligheder, som der er udfordringer, så vidt jeg kan se," lyder det fra chefen i IT- og Telestyrelsen.
 
En specialkonsulent hos styrelsen er også fuld af fortrøstning:
 
"Vi står lidt på bar bund, men stemningen er høj, og vi er selvfølgelig meget spændte på, hvor vi skal sidde, og om vores områder bliver nedlagt eller kører videre," siger specialkonsulenten.
 
Støvet har ikke lagt sig
Andre tager nyheden om, at IT- og Telestyrelsens opsplitning knap så optimistisk

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.