Folketingets it-afdeling har travlt med at udstyre de nyvalgte politikere, fortæller Ole Søndergaard, der er it-chef hos Folketinget. Foto: Henrik Frydkær.

Se hvordan de folkevalgte udstyres med it og support

Folketingets nyvalgte politikere får it-mentor og masser af udstyr. Samtidig har de aldrig været mere it-parate, siger tingets it-chef. Læs her, hvordan politikernes it-liv bliver.

Næsten halvdelen af Folketingets 67 nyvalgte medlemmer fik allerede lørdagen efter valget et opkald fra deres personlige it-mentor fra Folketingets it-afdeling.
 
Det fortæller Ole Søndergaard, der er it-chef i Folketinget.
 
Det skete, fordi noget af det vigtigste som nyansat i en virksomhed er at blive sat i relation til virksomhedens it- og telefonsystemer, forklarer Ole Søndergaard.
 
Mentorerne, der normalt arbejder som it-supportere i afdelingen, har hver især fået tilknyttet omkring 10 nyvalgte politikere, som de skal hjælpe i gang med it-udstyr og -systemer i Folketinget. I et par måneder kan de nye politikere ringe til mentoren frem for den almindelige hotline. 
 
"Allerede om mandagen (efter valget, red.) havde vi de første 10 til 12 nye medlemmer, der kom fra nær og fjern. Her fik medlemmerne udleveret deres bærbare pc og deres telefon," siger Ole Søndergaard. 

Han fortæller, at den hurtige indsats over for de nye medlemmer er et resultat af manges bidrag på kryds og tværs i Folketingets administration
 
Får Lenovo og iPhone
Udstyret blev udleveret sammen med op til halvanden times instruktion i brugen af udstyret, hvor mentoren fortalte om, hvad man kan finde på intranettet, hvordan en iPhone virker, og hvordan man adresserer medlemmer og kolleger i Folketinget.
 
"Man får også et bredbåndsmodem og en VPN-opkobling, således at man allerede fra samme dag kan begynde at arbejde hjemmefra," siger han.
 
Han fortæller, at de nye parlamentarikere får udleveret en bærbar computer, der er kendt i erhvervslivet, og er af mærket Lenovo Thinkpad. Det er muligt at vælge mellem en stor og en lille.
 
"Det er en tidssvarende, kraftig maskine, der først og fremmest ikke vejer for meget. Modsat år tilbage, får de kun et styk pc-udstyr, som de så til gengæld skal bringe med sig, uanset hvor de er," siger Ole Søndergaard.
 
Desuden får de nye medlemmer udleveret en iPhone og en mobil bredbåndsopkobling. Derudover kan medlemmerne gennem deres partis Folketingsgruppe få en ADSL-forbindelse, der typisk er på otte megabit, til hjemmet ude i landet.
 
Hvad angår både iPhonens mobilabonnement og det mobile bredbånd, har Folketingets it-afdeling i flere tilfælde måttet udvise fleksibilitet i forhold valget af leverandør, hvis folketingsmedlemmet har hjemmeadresse langt ude på landet. Simpelthen fordi den gængse leverandør ikke har dækning det pågældende sted. 
 
"Vi kan risikere, at der ikke er forbindelse til vores udbyder. Og der er vi så åbne over for at afveje, hvad der findes i luften, som kan bruges. Og så må vi anskaffe et bredbåndsmodem fra en anden teleleverandør," siger Ole Søndergaard.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
HP oplever massiv pc-efterspørgsel under corona: "Den største udfordring er tilgang til produkter"
HP Inc. har oplevet massiv efterspørgsel på selskabets bærbare computere det seneste halvår. Fra den danske landechef, Peter Møller Kristensen, lyder det, at 2020 har været et godt år, hvor den største udfordring har været at få nok produkter hjem.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.