Her er den nye it-minister

Regeringen er på plads. Se her, hvem der bliver Danmarks næste videnskabsminister.

Den radikale næstformand, Morten Østergaard, bliver ifølge en række aviser videnskabsminister i Danmarks nye regering med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i spidsen.
 
Den nye regering vil blive præsenteret mandag formiddag, men en række aviser skriver, at en del af posterne allerede er fordelt.
 
Morten Østergaard står således ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten til at blive minister for forskning, innovation og videregående uddannelser. 
 
Godt inde i stoffet
Han har i flere år været it-ordfører for De Radikale og regnes for en af de politikere, der er bedst inde i it-relaterede problemstillinger og udfordringer.
 
Samtidig har han længe slået på tromme for digitale effektiviseringer og digitale fordele for velfærdssystemet.
 
Videnskabsministeriet har i mange år været regnet for en ministeriel letvægter, der har været ledet af lavt-profilerede ministre.
 
Det har tidligere været fremme, at ministeriet derfor har været for let til Morten Østergaard, der som manden lige bag den radikale formand, Margrethe Vestager, har stået til en af de tungere ministerposter.
 
Socialdemokraterne bedyrede før valget, at Videnskabsministeriet skulle lukkes helt til fordel for et it-ministerium. Det kan du læse mere om her.
 
Med udnævnelsen af Morten Østergaard ser det dog ikke ud til at blive tilfældet.
 
Den nye regering ventes at præsentere regeringsgrundlaget mandag, men flere aviser bringer uddrag fra grundlaget, der er regeringens overordnede  'strategi-papir' for de kommende år.
 
I det, som indtil videre er blevet frigivet til offentligheden, fremgår det ikke, hvad den nye regering vil med it og it-erhvervet.
 
Andre nye ministre, der vil skulle samarbejde med it-branchen, tæller SF's Ole Sohn, der står til at blive ny erhvervs-  og vækst-minister, mens SF'eren Pia Olsen Dyhr står til at blive minister for eksport- og udenrigshandel.Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.