Artikel top billede

Milliardtungt it-projekt kuldsejlet

Et it-projekt til 120 mia. kr. er endt som en gigantisk fiasko i Storbritannien.

De store offentlige it-skandaler er ikke begrænset til Danmark. Den britiske regering har netop trukket nødbremsen til et gigantisk it-projekt med en samlet pris på mere end 120 milliarder kroner. Det skriver avisen Guardian.

Forsøget på at skabe en fælles elektronisk patientjournal på tværs af det britiske sundhedsvæsen er dermed slået fejl.

I årevis har projektet været ramt af forsinkelser, tekniske problemer, stridigheder om aftalevilkår og løbske udgifter.

Den britiske sundhedsminister Andrew Lansley har derfor sammen med National Health Service besluttet at stoppe projektet.

Rigsrevisionen i Storbritannien anbefalede allerede i maj at stoppe med at pumpe flere penge i projektet, der betegnes som alt for ambitiøst.

En kilde i sundhedsministeriet siger til The Guardian at de mange milliarder er spildt. Pengene burde være brugt til sundhedspersonale og til at forbedre patientplejen og ikke til at polstre lommerne hos de internationale it-giganter, lyder den bitre kommentar.

Nu vil man overlade det til de enkelte sygehuse og andre sundhedsinstitutioner at videreudvikle deres egne systemer eller vælge nye løsninger i stedet for at tvinge hele sektoren over på én fælles national it-platform.

Andrew Lansley understreger da også at beslutningen om ny it fremover skal træffes lokalt og lægger samtidig afstand til det "topstyrede" it-skandaleprojekt, der blev sat i søen under den tidligere Labour-regering.

Ifølge rigsrevisionen har projektet hverken leveret de ønskede resultater eller overholdt de leveringsfrister der er aftalt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?