Artikel top billede

Trend Micro raser over Microsofts virusscanner

Sikkerhedsproducenten Trend Micro er vred over, at Microsoft tilbyder sin gratis antivirus over Windows Update. Det er unfair konkurrence, mener sikkerhedsproducenten.

Microsoft har længe tilbudt et gratis antivirus-program under navnet Security Essentials til private brugere. Programmet beskytter mod virus, trojanere, rootkits og spyware. I september blev programmet også gratis for virksomheder med op til ti brugere.

Nu er Microsoft begyndt at distribuere Security Essentials gennem den automatiske opdaterings-funktion Windows Update i USA. Det har fået antivirus-leverandøren Trend Micro på barrikaderne. Her mener man, at der er tale om unfair konkurrence.

Windows-brugerne har ikke mulighed for at fravælge Windows Update, og derfor bør denne funktion heller ikke bruges til at distribuere sikkerheds-software. Det siger Trend Micros consumer-chef Carol Carperter til det amerikanske Computerworld.

Trend Micro har trods alt ikke mulighed for at sende sine sikkerheds-programmer ud til alle Windows-brugere ligesom Microsoft kan gøre det gennem opdaterings-funktionen i WIndows.

Microsoft forsvarer sig med, at man slet ikke tilbyder download af Security Essentials gennem selve Windows Update, men derimod gennem det overordnede Microsoft Update, der også bruges til at holde Office-pakken og Windows Media Player opdateret.

Men for almindelige brugere kan det være svært at se forskellen. Windows Update er aktiveret som standard i XP, Vista og Windows 7.

I den sidste uge har Windows-brugere i USA således haft Security Essentials stående på listen over download-muligheder når de har startet opdateringsfunktionen. I Storbritannien bliver programmet også tilbudt gennem Update-mekanismen.

I Danmark bliver Security Essentials indtil videre ikke distribueret gennem Windows Update og Microsoft Update. Det skal fortsat downloades manuelt.
 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?