Artikel top billede

Datacon opruster i kampen mod Atea

Atea har længe fået for let spil i Jylland, men det skal der laves om på nu, lyder det fra Datacon, der opruster med fire medarbejdere vest for Storebælt.

Med fire nye medarbejdere og flere på vej gør enterpriseforhandleren Datacon fra Allerød klar til at vinde markedsandele i det jyske. Det gælder både inden for ERP og infrastruktur, hvor hvert område har fået tilført to nye medarbejdere.

På sidstnævnte område regner forhandleren med at udfordre Atea.

»På infrastrukturløsninger har Atea alt for længe fået for let spil, men med de seneste ansættelser af to erfarne sælgere så er der for alvor lagt op til at konkurrencen bliver skærpet,« siger Datacons marketingchef Jesper Laursen og fortæller, at de nye medarbejdere blandt andet kommer fra Proact og Systemtech.

Han oplever, at kunder efterspørger alternativer til Atea.

»Det er ikke altid godt at handle med den store, og vi mærker, at der er kunder, der er trætte af blot at være en blandt mange kunder,« fortæller han og mener, at Datacons specialistviden kombineret med den mindre størrelse giver bedre muligheder for at kræse for kunderne.

Konkurrenceopskriften er enkel.

»Den bedste måde at give konkurrence på er ved at sende folk ud og snakke med kunderne, og det er det, vi gør nu.«

På ERP-siden kommer Datacon blandt andet til at konkurrere mod EDB-Gruppen og Columbus, der ligesom Atea er ejet af Ib Kunøe.

»På ERP-siden, hvor vi har specialiseret os på Microsoft Dynamics AX, har vi længe haft en stor søgning af kandidater og senest er der ansat en sælger og en konsulent til at dække kunderne i det jyske, men også her er vi i markedet for nye kollegaer,« siger Jesper Laursen.

»Vi mangler lige nu at få en bedre dækning i Sønderjylland, men det kan også være, at vi vælger at gå ind og lave et opkøb her,« fortæller han, men ønsker ikke at uddybe opkøbsplanerne.

Datacon kom ud af 2009/10 med et overskud før skat på 6,1 millioner kroner, mens omsætningen er steget med 29 procent fra året før fra 181 til 234 millioner kroner.

Det skal dog ses i forhold til, at det forrige regnskab var præget af finanskrisen, fyringer og udgifter til blandt andet opkøbet af den islandske forhandler Kerfi.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft liner op til den store produktkavalkade: Her er det vi forventer at se
Den store Surface-familie ser ud til snart blive en del nye familiemedlemmer rigere.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Performer jeres nuværende IT-setup også fra Kina og andre kontinenter?
Sådan optimerer og sikre du din performance. Læs mere her og hør, hvordan du reelt bliver i stand til at optimere dine globale IT-operationer.