Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

IT-PROFIL:: Vi skal gøre branchen attraktiv for de unge

Dells globale chef for consumer og SMB-markedsføring, 44-årige Anja Monrad, bliver allermest glad, når tidligere kolleger fortæller, at hun gjort en forskel for deres liv og karriere.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?
Jeg holder utrolig meget af branchens dynamik, den teknologiske udvikling, der hele tiden fornyer branchen og ikke mindst stiller krav om konstant personlig udvikling. Mindst…? hmm, nu er jeg generelt meget begejstret for branchen, men vores branches ry er stadig mindre attraktivt. Mange anser it-branchen for et sted med urimelige lange arbejdstider og et nørdet miljø med pizzabakker & coladåser - og selvom det er helt forkert, så påvirker det desværre branchens mulighed for at rekruttere mangfoldigt.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?
Jeg er lykkedes med at gøre global karriere og have et internationalt job med base i Danmark. Det har betydet, at jeg kan indfri mine professionelle ambitioner, samtidigt med at jeg har kunnet opretholde balance i forhold til mit privatliv. Derudover gør det mig meget stolt, når tidligere medarbejdere vender tilbage efter flere år og fortæller mig, at jeg har gjort en positiv forskel for deres liv og karriere. Det er meget givende at være mentor fra andre - og se deres succes.

Og hvad er du mindst stolt af?
Personligt er jeg mindst stolt af, at jeg engang kun blev tre måneder i et job, før jeg måtte sande, at det ikke var det rigtige for mig, da mine professionelle ambitioner hev mig videre. Forretningsmæssigt må man vel sige, at Dell var noget tøvende med at komme i gang med udbygningen af partnerkanalen og at udbygge vores portefølje udover bokssalg. Men de sidste par år er vi kommet rigtig stærkt igen. Dell har opbygget et stærkt partnernetværk samt opkøbt flere services-, storage- og softwarevirksomheder, så vi i dag er verdens førende indenfor cloud computing og har et rigtig stærkt løsningsudbud indenfor flere vertikaler som for eksempel healthcare. Vores forretningsmæssige resultater beviser klart, at vi er lykkes rigtig godt her - selvom vi kom lidt langsomt fra start..

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
Forskellige personer på forskellige tidspunkter i min karriere, men igennem min tid hos Dell er Henrik Thomsen, vice president & GM Nordic & Regional, den person, som jeg henter råd og inspiration hos i hverdagen. Jeg kom i sin tid til Dell netop for at arbejde som Henriks executive assistant, så det er efterhånden blevet til mange års samarbejde og rigtig mange gode oplevelser.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?
Jeg føler mig rigtig privilegeret gennem hele mit karriereforløb – tror faktisk ikke jeg turde gøre det om igen – tænk, hvis det ikke gik lige så godt anden gang!

Hvad laver du om ti år?
Jeg er jo stadig relativt ung, så mon ikke jeg i hvert fald fortsætter min erhvervskarriere på højt plan de næste ti år. Derefter håber jeg at kunne drage nytte af mine internationale erfaringer i en dansk funderet virksomhed og ikke mindst er mere fokus på bestyrelsesarbejde absolut også en interessant mulighed.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?
For nogle år siden blev jeg ramt af en alvorlig hjerneblødning, og det blev en rigtig god anledning til grundigt at overveje, om der nu var noget helt andet, jeg hellere ville bruge mit liv på. Heldigvis konkluderede jeg, at jeg er præcis lige der, hvor jeg allerhelst vil være. Dog gav overvejelserne mig blod på tanden i forhold til at kaste mig over mere erhvervspolitisk arbejde – blandt andet i forhold til flere kvinder i ledelse. Og …. hvis jeg havde mere tid, ville jeg bruge den på også at beskæftige mig med, hvordan it kan løse nogle af verdens rigtig store udfordringer inden for miljø og uddannelse.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?
At tiltrække de rigtige talenter – nu og i fremtiden. It-branchen er ikke mere det første valg for de allerdygtigste unge – og vi har desværre ikke været gode nok til at synliggøre den store forskel it kan gøre, og har gjort i forhold til nogle af verdens allerstørste udfordringer.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?
Sørge for, at der kom fokus på at etablere ligeså god infrastruktur på for eksempel skoler og hospitaler, som man finder i de fleste større private virksomheder. Its potentiale udnyttes slet ikke nok i den offentlige sektor og ved at effektivisere der, er jeg overbevist om, at der vil kunne spares uden at forringe servicen – faktisk kunne vi måske endda tværtimod forbedre niveauet. Derudover ville jeg naturligvis straks fjerne multimedieskatten - den udgør en helt urimelig barriere for at høste fordelene ved it. Hvorfor skal produktivitet være afhængig af, om man befinder sig hjemme eller på kontoret – i Kina eller i Ørestaden? IDC har forudsagt, at en tredjedel af verdens arbejdsstyrke vil være mobil i 2013. Man bør da ikke betale ekstra skat for at være med på denne produktivitetsfremmende innovation!

Hvordan takler du arbejdspres?
Når jeg arbejder, arbejder jeg, og når jeg slapper af, slapper jeg af. Jeg er faktisk rigtig god til begge dele.

Hvordan kobler du af?
Jeg begyndte for få år siden at spille golf, og her er jeg tvunget til virkelig at fokusere på nuet. På den måde danner golfen en super ramme for rigtig god kvalitetstid med familie og venner.

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere