Apple beskæftiger 1.000 chipudviklere

En hær af ingeniører hos Apple udvikler fremtidens chips.

Hos Apple er der omkring 1.000 ansatte som udelukkende arbejder med chipudvikling. Det skriver Techcrunch. Denne information stammer fra en topchef i Silicon Valley, der kendte den nu afdøde Apple-chef Steve Jobs personligt.

"Steve Jobs fortalte mig at de har 1.000 ingeniører som arbejder på chips. At sænke strømforbruget og gøre chips mindre er nøglen til alt," fortæller den unavngivne topchef.

Apple har omkring 50.000 ansatte, og heraf arbejder 30.000 i Apple Retail Stores. Så chipudviklerne udgør altså 5 pct. af de Apple-ansatte, som ikke arbejder i butikker.

Det ser ud til at Apple startede med chipudvikling i 2009. På dette tidspunkt hang Intel og AMD stadig fast i pc-alderen. Apple havde brug for nye lavenergi-chips til sine mobile enheder - og besluttede altså at udvikle dem selv.

Batteri-levetiden er meget vigtig i en mobil enhed. Apples A5-processor, som fik sin debut i i iPad 2, bliver nu også brugt i iPhone 4s.  Den Cortex 9-baserede dual-core-processor A5 er dobbelt så hurtig som A4 i den nuværende iPhone 4, og samtidig bruger den mindre energi. Det er dén type forbedringer, som Apple har brug for.

Semiaccurate har tidligere skrevet, at Apple vil flytte alle sine produkter over på ARM-platformen. I 2005 tog Apple et lignende dramatisk skridt, hvor man skiftede fra Power PC til Intel-chips. Nu ser det så ud til, at Apple vil rykke videre til ARM.

Men Apple er altså ikke tilfreds med at købe licens til at fremstille chips baseret på et færdigt ARM-design. Selskabet vil selv udvikle sine egne processorer baseret på ARM.

Samsung er den primære partner for Apple når det gælder ARM-chips og alle A4-processorer til iPhone og iPad bliver fremstillet hos koreanerne. Men de to selskaber er inde i et bittert retsopgør.

Det ser ud til at Apples fremtidige ARM-processorer skal fremstilles hos Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), som er verdens største uafhængige halvleder-producent. Apple og TSMC har angiveligt allerede underskrevet en kontrakt om produktionen af en kommende A6-processor.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Hårde år forude for kinesiske tech-selskaber: Joe Biden ser ud til at fastholde hård kurs mod Kina
Med en nye præsident i Det Hvide Hus kommer en ny Kina-politik. Men umiddelbart ser Joe Biden ud til at fastholde Donald Trumps hårde kurs mod Kina.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.