Artikel top billede

Tag 3D-billeder med denne scanner

HP lancerer en ny all in one-printer, der tager scanning til et nyt niveau. Læs her hvordan.

HP-barnets fulde navn er HP TopShot LaserJet Pro M275. Det er en ordentlig mundfuld, men det er også scanning på en helt ny måde, du her skal læse om.

Hvor du normalt vil lægge dine dokumenter med tekst- eller billedsiden nedad, vender du det her den anden vej, så motivet vender opad.

I stedet for et "låg", der klapper ned over, er der på denne model en arm, der udfører en såkaldt TopShot-scanning.

På armen sidder nemlig seks små kameraer. Tre af dem er udstyret med blitz, og de tager hver et billede af emnet, så der bliver taget seks billeder med forskellige lysforhold.

Konstruktionen gør, at du ikke kun kan scanne papir, men også objekter.

I praksis betyder det, at du faktisk kan tage billeder i høj kvalitet med scanneren. Det er bare at stille objektet på pladen og sætte den i gang.

Det tager den omkring et minuts tid, fra du starter scanningen, til papiret er spyttet ud. Som noget nyt får du på denne model ikke den velkendte sorte "kopi-agtige" baggrund, hvis det scannede ikke fylder et helt A4-ark.

Her bliver baggrunden i stedet hvid.

Det er netop dette, der får scanningen til at ligne et fotografi i højere grad end et scan. HP's eget forslag er, at den derfor kan benyttes til produktbilleder til eksempelvis webshops.

Du vil stadig kunne tage bedre billeder med et professionelt spejlreflekskamera og rigtig lyssætning, men hvis du sidder i en lille virksomhed, der hellere vil bruge færre penge på en alt-i-en-løsning, er apparatet her et fint alternativ, der leverer hæderlige resulater.

Printeren er udstyret med en lille touch-skærm, hvorfra den betjenes. Det er overskueligt, og skærmen reagerer fint på berøring. Der er desuden mulighed for HPs apps i denne printer. HP har to forskellige typer apps til henholdsvis erhvervskunder og private forbrugere.

Disse apps kan have forskellige formål. På den private side kan man eksempelvis få en app, der kan printe Disney-motiver ud efter samme koncept som malebøger, så børnene kan farvelægge tegningerne.

Erhvervsmæssigt nævner HP muligheden for en app, der vil kunne sende billedet af det scannede objekt direkte til eksempelvis eBay, hvis det skal sættes til salg.

Denne model er målrettet mindre og mellemstore virksomheder, og derfor kommer den i første omgang med erhvervs-apps. Om det bliver muligt at benytte HPs apps til private forbrugere, er endnu ikke helt sikkert.

Vi har prøvet den

Vi synes naturligvis, at du ved selvsyn skal se, hvad den kan. Derfor har vi taget et billede af et armbåndsur i TopShot-scanneren. Bedøm selv resultatet:

Scanningsprocessen med de seks billeder gør, at der ikke er skygger på billedet, der printes ud, og objektet får en rigtig god dybde, der minder lidt om en 3D-effekt.

Vi havde forventet, at blitz-kameraerne kunne give problemer ved fotografering af glas, der så ville reflektere blitzlyset.

Men resultatet blev bedre, end vi regnede med. Kun omkring klokken tre på uret reflekteres blitzen en smule, og så er der nogle pletvise småproblemer, hvor lyset reflekteres tilbage i andre farver rundt omkring på stålet.

Men billedet er udmærket, hvis uret eksempelvis skulle sættes til salg på eBay.

Har du lyst til at prøve den selv, kommer den på markedet i februar 2012. Prisen er allerede fastlagt: TopShot LaserJet Pro M275 kommer til at koste 2.500 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere