Intel opgiver Atom-fjernsyn

Intel dropper nu sit forsøg på at levere processorer til intelligente fjernsyn.

I flere år har Intel forsøgt at vinde fodfæste på markedet for intelligente fjernsyn og settop-bokse med sin Atom-processor, men nu kaster verdens største chipfirma håndklædet i ringen. Det skriver Bloomberg. Det er et markant nederlag for Intel - og en sejr for ARM-platformen.

Intel stopper nu udviklingen af processorer til tv-markedet, men vil fortsat levere sine eksisterende modeller - hvis man ellers kan finde købere. Dét har nemlig været meget vanskeligt for Intel.

Nu skal udviklerne i Intels Digital Home Group i stedet fokusere på tavlecomputere, smartphones og de nye ultrabooks.

Intel-chef Paul Otellini har ellers forsøgt at udvide selskabets forretning til andre områder end pc-processorer, hvor Intel allerede sidder på 80 procent af markedet.

Men når det gælder lavenergi-processorer som Atom har Intel haft svært ved at følge med. Her er det stadig ARM, der dominerer. 

I det sidste år har Intel leveret Atom-processorer til nogle få set-top-bokse fra det store amerikanske kabel-tv-selskab Comcast og enkelte europæiske udbydere. De første Google TV-bokse fra Sony og Logitech bruger også Atom.

Men det er slet ikke tilstrækkeligt for Intel.

"Det er ikke stort nok til at udgøre en fodnote i deres regnskab," siger analytikeren Cody Acree til Bloomberg.

Intel har ikke formået at overbevise de store tv-producenter om, at de skal indbygge Atom-processorer i deres fjernsyn. Google TV-produkterne har også udviklet sig til et flop.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kan Microsoft 365 styrke sikkerheden på hjemmearbejdspladsen?
Microsoft 365 er både Officeapplikationer og produktivitet – men også meget mere end det! Med Microsoft 365 får du faktisk adgang til en lang række sikkerhedsydelser, der kan øge modstandsdygtigheden i tilfælde af cyberangreb. Mange af tjenesterne er særligt velegnede til at styrke sikkerheden, når medarbejderne arbejder hjemmefra. Samtidig gør Microsoft 365 det lettere at sikre adgangen til virksomhedens systemer, beskytte kundedata og forebygger, opsporer og automatiserer reaktioner på avancerede trusler. Microsoft 365 tilbyder over 50 forskellige sikkerhedsydelser, og denne guide er skrevet med henblik på at øge forståelsen for, hvordan de fungerer og kan være med til at optimere sikkerheden i din virksomhed.