E-handelsfondens formand Lars Schmidt Larsen.

Kontroversiel dansk auktionsside mister E-mærket

Ørefigen til øreauktion. Anklaget for fusk.

E-Handelsfonden giver øreauktionen Adstofte.com sparket. Adstofte mister sit E-mærke. 

Øreauktionen er kommet i massiv modvind efter en afsløring af DR Kontant, der ved at bryde ind i systemet kunne konstatere, at der eksisterer hundredevis af testkonti, som bliver brugt til at byde på auktioner. Det har hævet prisen for almindelige brugere.

Firmaet Intramedia, der har udviklet siden, afbryder også alt samarbejde med Adstofte på grund af "etiske overvejelser".

I testfasen oprettede Intramedia en række testprofiler. Adstoftes stiftere har anklaget, Intramedias ansatte for at stå bag fuskeriet, men det forholder sig lige omvendt indikerer Intramedia i en pressemeddelelse.

"En Intramedia-medarbejder, der havde kontakt til kunden, var opmærksom på, at falske brugere bød auktionspriserne op og dermed snød de almindelige kunder, men han greb ikke ind. Vores medarbejder har ikke selv taget del i ulovlighederne, og han har ikke opnået personlig vinding på dem. Men han undlod at orientere sin chef om, at der blev snydt med testprofilerne. Det kan vi ikke leve med, hverken etisk eller i forhold til markedsføringslovgivningen," skriver firmaets bestyrelsesmøde Christian Elster.

"Vi vil i fremtiden have fokus på, at vores medarbejdere også skal kende reglerne for god etik og markedsføringsskik, så vi kan sige fra, hvis tingene bliver for spegede," siger bestyrelsesformanden.


Har ikke klaget endnu
Adstofte fik tre dage til at forklare miseren til E-handelsfonden, men redegørelsen var ikke tilfredsstillende.

"Vi fik redegørelsen inden for den fastsatte frist på tre hverdage, men finder ikke, at den i tilstrækkelig grad redegør for de væsentligste kritikpunkter fremsat i DR's Kontant og i flere andre medier, samt for hvordan Adstofte.com fremover vil sikre, at forbrugerne kan benytte sitet i tiltro til e-mærkets værdier - derfor fratager vi Adstofte.com's e-mærke," siger e-mærkets direktør Lars Schmidt Larsen.

Adstofte har endnu ikke klaget til fondens egen klageinstans.
E-mærket kan stadig ses på Adstofte hjemmeside, men hvis man klikker på logoet, vil man se, at godkendelsen er trukket tilbage.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med splinternye bærbare: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.