Artikel top billede

Foto: thefuturistics (Flickr: http://www.flickr.com/photos/thefuturistics/1351654940/) (Foto: thefuturistics - Flickr: http://www.flickr.com/photos/thefuturistics/1351654940/)

Ulovligt medicin-site leger kispus med dansk internet-blokering

Blokering af sites er virkningsløs på flere planer.

Lægemiddelstyrelsen har store problemer med at opretholde den internetblokering, som en ny lov giver myndighederne mulighed for.

Styrelsen bad tidligere i år de danske teleselskaber om at blokere for siden 24Hdiet.com, og da selskaberne af principielle årsager nægtede, kom sagen for retten. I september faldt dommen: Danske teleselskaber skal ifølge den nye lov iværksætte en DNS-blokering af 24Hdiet.com, der sælger en slags slankepiller, som danske myndigheder advarer imod.

Men straks sitet opdagede, at der var indsat en blokering i forhold til danske kunder, lavede man en simpel redirect til en .net-side. I løbet af nogle dage bad Lægemiddelstyrelsen om at få denne side blokeret også - og fik sit ønske gennemført.

Men nu leder en ny redict blot besøgende videre til en anden side. Taster man 24Hdiet.com, kommer man ikke til nogle af de blokerede sider, men til en ny side med det sigende navn Slanke-piller.net.

CBS-professor Søren Friis Hansen, der tidligere har udtalt alvorlig kritik af statens blokering af hjemmesider, siger, at blokeringen er et skråplan, og at den iøvrigt ikke virker.

"Enhver 16-årig kan omgå det her i løbet af sekunder. Det er en meget betænkelig vej at gå - rent bortset fra at det iøvrigt ikke virker," sagde han i sidste uge til ComON.

24Hdiet.com, der ifølge whois-oplysninger drives af en herre ved navn Cunniffe Pearson på Seychellerne, er det første site, der er blevet ramt af den nye danske praksis for blokering af udenlandske internetsider.

Næste i rækken: Spillesider
Til januar træder den nye spillelov i kraft. Med den i hænderne, kan Spillemyndigheden kræve udenlandske sites blokeret, hvis de tilbyder spil uden at være godkendt og uden at betale afgift til de danske myndigheder.

Teleselskaberne har i forbindelse med debatten om blokering sagt klart fra, og vil kun gennemføre DNS-blokeringen af medicin- eller spil-sites, hvis de får ordre om det af en domstol.

Hos teleselskabernes interesseorganisation, Telekommunikationsindustrien, siger direktør Jakob Willer dog, at åbenlyse undvigemanøvrer som at redirecte fra en dot.com til en dotnet-side, ikke skal føre til nye retssager.

"Hvis det er helt klart, at det er det samme site blot med en lidt anden adresse, så vil vi ikke kræve sagen genbehandlet af en domstol, men blot udstrække blokeringen til det, der redirectes til," sagde han i sidste uge til ComON.

Hvor vidt det princip kommer til at gælde det aktuelle tilfælde med Slanke-piller.net, er endnu ikke afklaret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere