Artikel top billede

Microsoft har kun lille vækst i Windows-salget

Microsofts Windows-salg er kun steget svagt i det sidste kvartal. Nye produkter og tjenester på vej.

Det seneste kvartalsregnskab fra Microsoft viser en vækst i firmaets overskud på 6 procent til 5,74 mia. dollar sammenlignet med samme kvartal sidste år. Selskabets omsætning er steget med 7 pct. til 17,37 mia. dollar. Det er helt på linie med analytikernes forventninger - og det er første gang i ti kvartaler, at Microsoft ikke har klaret sig bedre end ventet.

Microsofts traditionelle kerneprodukt Windows har ikke klaret sig så godt. I dette forretningsområde er omsætningen kun steget med 2 pct. og overskuddet er faldet med 1,7 pct. Når det gælder "Servers and tools" er omsætningen steget med 10 pct. og overskuddet med 3,7 pct.

Et andet vækstområde for Microsoft er "Entertainment and Devices", hvor omsætningen er steget med 9,4 pct. Dette forretningsområde omfatter blandt andet Kinect, Xbox 360 og Xbox Live.

Når det gælder onlinetjenester er Microsofts omsætning endda steget med hele 19 procent.

Microsofts Business Division, der blandt andet omfatter den populære Office-pakke, har øget sin omsætning med 8 pct.

I en kommentar siger Microsofts finanschef Peter Klein, at man er på vej med en række nye produkter og tjenester som skal sikre solid vækst i den kommende tid. Ét af dem er Windows 8, der ventes klar til næste år.

I kvartalet har Microsoft tjent færre penge end Apple, der tjente 6,6 mia. dollar i samme tidsrum. Men der bliver stadig solgt lange flere Windows- end Mac-computere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.