Artikel top billede

Her er iPod-opfinderens intelligente termostat

Manden der opfandt den oprindelige iPod vil nu bruge de samme ideer til at skabe en sexet termostat til hjemmet.

I 2008 blev Tony Fadell kåret som en af de sandsynlige kandidater til at efterfølge Steve Jobs som chef for Apple. Fadell var dengang leder af Apples iPod-division og han var manden, der havde opfundet den oprindelige iPod og den tætte kobling med iTunes. Men Fadell forlod Apple senere i 2008 og forsvandt fra rampelyset.

Nu er han tilbage - med et nyt firma, Nest, der har været i stealth-mode indtil nu. Flere tidligere Apple-designere er fulgt med til det nye firma, der vil bruge de samme kreative ideer som kendes fra Apples lækre produkter til at genopfinde en af de mest kedelige genstande i husholdningen; termostaten.

Hos CNET sammenligner man da også den nye termostat, som Nest har udviklet, med iPhone og iPod. Den har et lækkert design og en digital skærm, den kan betjenes ved at trykke på fronten og den er tæt koblet sammen med iOS (og snart med Android).

Men det er ikke kun designet, der skal sælge den nye Learning Termostat til 250 dollar. Den er proppet med intelligens og skulle være i stand til at sænke husholdningens energiforbrug med 20-30 procent.

Termostaten er blandt andet i stand til at lære, hvornår beboerne er hjemme og hvornår de plejer at skrue op for varmen eller kølingen, den kan selv hente vejrudsigten og tilpasse temperaturen i huset, og den skulle være meget nem at betjene.

Det hele kan selvfølgelig styres med en mobil-applikation, som altså i første omgang kommer til iOS og senere til Android - det er trods alt Apple-folk, der står bag.

Planen er at sælge termostaten direkte til slutbrugerne gennem kæder som Best Buy i USA. Den skulle være let at installere og passe til 80-85 pct. af alle varme/køle-systemer.

Flere af de mest kendte investeringsfirmaer i Silicon Valley som Google Ventures, Kleiner Perkins Caufield & Byers og Lightspeed Venture Partners har skudt penge i Nest, der allerede har omkring 100 ansatte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere