Artikel top billede

Her er iPod-opfinderens intelligente termostat

Manden der opfandt den oprindelige iPod vil nu bruge de samme ideer til at skabe en sexet termostat til hjemmet.

I 2008 blev Tony Fadell kåret som en af de sandsynlige kandidater til at efterfølge Steve Jobs som chef for Apple. Fadell var dengang leder af Apples iPod-division og han var manden, der havde opfundet den oprindelige iPod og den tætte kobling med iTunes. Men Fadell forlod Apple senere i 2008 og forsvandt fra rampelyset.

Nu er han tilbage - med et nyt firma, Nest, der har været i stealth-mode indtil nu. Flere tidligere Apple-designere er fulgt med til det nye firma, der vil bruge de samme kreative ideer som kendes fra Apples lækre produkter til at genopfinde en af de mest kedelige genstande i husholdningen; termostaten.

Hos CNET sammenligner man da også den nye termostat, som Nest har udviklet, med iPhone og iPod. Den har et lækkert design og en digital skærm, den kan betjenes ved at trykke på fronten og den er tæt koblet sammen med iOS (og snart med Android).

Men det er ikke kun designet, der skal sælge den nye Learning Termostat til 250 dollar. Den er proppet med intelligens og skulle være i stand til at sænke husholdningens energiforbrug med 20-30 procent.

Termostaten er blandt andet i stand til at lære, hvornår beboerne er hjemme og hvornår de plejer at skrue op for varmen eller kølingen, den kan selv hente vejrudsigten og tilpasse temperaturen i huset, og den skulle være meget nem at betjene.

Det hele kan selvfølgelig styres med en mobil-applikation, som altså i første omgang kommer til iOS og senere til Android - det er trods alt Apple-folk, der står bag.

Planen er at sælge termostaten direkte til slutbrugerne gennem kæder som Best Buy i USA. Den skulle være let at installere og passe til 80-85 pct. af alle varme/køle-systemer.

Flere af de mest kendte investeringsfirmaer i Silicon Valley som Google Ventures, Kleiner Perkins Caufield & Byers og Lightspeed Venture Partners har skudt penge i Nest, der allerede har omkring 100 ansatte.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Windows 11: Derfor bør du (måske) lade være med at opgradere lige nu
Microsoft er om få uger klar med Windows 11. Men meget taler for, at du lader helt være med at opgradere din nuværende Windows 10-maskine, konkluderer Computerworlds amerikanske søstermedie.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Identificér og håndter sofistikerede sikkerhedsbrud hurtigt og effektivt
Forebyggelse er ikke nok. Sikkerhedsbrud kan og vil ske, og så skal de håndteres hurtigt og effektivt. Men sofistikerede angreb kan holde sig under radaren længe, og de helt rette modsvar være svære at identificere.