Artikel top billede

Her er iPod-opfinderens intelligente termostat

Manden der opfandt den oprindelige iPod vil nu bruge de samme ideer til at skabe en sexet termostat til hjemmet.

I 2008 blev Tony Fadell kåret som en af de sandsynlige kandidater til at efterfølge Steve Jobs som chef for Apple. Fadell var dengang leder af Apples iPod-division og han var manden, der havde opfundet den oprindelige iPod og den tætte kobling med iTunes. Men Fadell forlod Apple senere i 2008 og forsvandt fra rampelyset.

Nu er han tilbage - med et nyt firma, Nest, der har været i stealth-mode indtil nu. Flere tidligere Apple-designere er fulgt med til det nye firma, der vil bruge de samme kreative ideer som kendes fra Apples lækre produkter til at genopfinde en af de mest kedelige genstande i husholdningen; termostaten.

Hos CNET sammenligner man da også den nye termostat, som Nest har udviklet, med iPhone og iPod. Den har et lækkert design og en digital skærm, den kan betjenes ved at trykke på fronten og den er tæt koblet sammen med iOS (og snart med Android).

Men det er ikke kun designet, der skal sælge den nye Learning Termostat til 250 dollar. Den er proppet med intelligens og skulle være i stand til at sænke husholdningens energiforbrug med 20-30 procent.

Termostaten er blandt andet i stand til at lære, hvornår beboerne er hjemme og hvornår de plejer at skrue op for varmen eller kølingen, den kan selv hente vejrudsigten og tilpasse temperaturen i huset, og den skulle være meget nem at betjene.

Det hele kan selvfølgelig styres med en mobil-applikation, som altså i første omgang kommer til iOS og senere til Android - det er trods alt Apple-folk, der står bag.

Planen er at sælge termostaten direkte til slutbrugerne gennem kæder som Best Buy i USA. Den skulle være let at installere og passe til 80-85 pct. af alle varme/køle-systemer.

Flere af de mest kendte investeringsfirmaer i Silicon Valley som Google Ventures, Kleiner Perkins Caufield & Byers og Lightspeed Venture Partners har skudt penge i Nest, der allerede har omkring 100 ansatte.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere