Artikel top billede

De rigtige computerspil er gavnlige for dine børn

Men det er vigtigt at vælge det rigtige spil.

Computerspil. Tidsspilde eller gavnligt?

Debatten har varet lige siden, Pong bragte computerspil ud til masserne, og der fortsætter med at komme bidrag til debatten.

Den danske Lektor, ph.d. ved Center for Playware, Carsten Jessen mener, at der er mange beviser for, at computerspil giver børn kompetencer.

"Computerspil giver børn og unge en række kompetencer som for eksempel at samarbejde, overskue nye ting og deltage i teamwork på nettet. Det er kvaliteter, som de senere kan få stor gavn af på fremtidens arbejdsmarked," fortæller legeforskeren.

Derfor skal forældre ikke begrænse eller afgrænse deres børns adgang til spil.

"Det kræver koncentration at mestre spillene, og det må man som forældre ikke stoppe. Ligesom man heller ikke vil stoppe barnet i at læse eller tegne," siger Carsten Jessen.

Bedstemor køber det forkerte

Men forældre skal ikke slippe alle tøjler og lader poderne spille World of Warcraft natten lang.

De skal hjælpe med at finde de rigtige spil til ungerne, så spillene understøtter deres udvikling. Det er hensigten med den såkaldte PEGI-mærkning.

Op mod jul vil Medierådet for Børn og Unge og Multimedieforeningen sætte ekstra fokus på mærkningsordningen, det er nemlig op til højtiden, at der bliver købt mange spil. Ofte de forkerte.

Det skyldes, at mange stadig misforstår aldersmærkning med sværhedsgrad. Aldersmærkningen på et brætspil angiver, hvor gammel man skal være for at kunne forstå spillet. PEGI-mærkningen fokuserer mere på om indholdet er passende for tweens, teenagers eller større børn.

For eksempel kunne lille Per på seks få en flysimulator i julegave, fordi PEGI-mærkningen er 3. 3-tallet er dog ikke en aldersmærkning men den laveste PEGI-score, der betyder, at spillet ikke har stødende eller seksuelt inhold.

Nye tal fra TNS Gallup viser, at danske børn og unge bruger næsten otte timer om dagen på medier som tv, internet, musik og computerspil. Det totale tidsforbrug er sandsynligvis noget mindre, da de unge multitasker og bruger flere medier samtidig.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere