Artikel top billede

Harddisk-krisen rammer hårdt

De thailandske oversvømmelser har halveret harddisk-produktionen hos Toshiba og Western Digital.

De store harddisk-firmaer kæmper fortsat med konsekvenserne af oversvømmelserne i Thailand. I de seneste uger er harddisk-priserne steget voldsomt og nu har stort set alle producenterne sænket prognoser for produktionen i det aktuelle kvartal.

Ifølge den taiwanesiske nyhedstjeneste Digitimes forventer Seagate kun at producere 41-45 millioner harddiske i dette kvartal og det er 10-18 procent mindre end i de foregående tre måneder.

Seagate har fået gang i produktionen igen på sine fabrikker i Thailand, men der mangler komponenter fra selskabets underleverandører og der går kun langsomt fremad.

Situationen er endnu værre hos konkurrenterne Toshiba og Western Digital. Her blev fabrikkerne oversvømmet og det har været nødvendigt at flytte produktionen til andre faciliteter.

Begge regner kun med at levere halvdelen af det planlagte antal harddiske i dette kvartal. Toshiba forventer en produktion på 12 millioner enheder, mens Western Digital regner med at kunne producere 22-26 millioner.

Hos Hitachi har man også sænket sin prognose fra 31-32 millioner harddiske til 20 millioner i det aktuelle kvartal.

Digitimes skriver at der er brug for omkring 180 millioner harddiske på verdensplan i kvartalet - men produktionen er altså en tredjedel lavere.

Det kan mærkes på priserne. De er steget voldsomt i de seneste uger. For nogle 1- og 2-TB modeller er prisen tredoblet i forhold til niveauet før krisen.

Det rammer også pc-priserne - og det kan betyde at mindre pc-firmaer får svært ved at skaffe harddiske, mens de store leverandører kommer først i køen.

Et alternativ kan selvfølgelig være at bruge Flash-baserede SSD'er i stedet for mekaniske harddiske, men de er stadig dyre og anvendes fortrinsvis i mobile computere.

Thailand-katastrofen kan dermed også være med til at sætte endnu mere skub i bevægelsen fra stationære til mobile pc-platforme.

I det indeværende kvartal anslår analysefirmaet IDC at pc-salget kan falde med 10 procent - også selvom de store harddisk-producenter relativt hurtigt får gang i produktionen igen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.