Artikel top billede

Ny software måler om Photoshop har gjort dig smuk

Kære Photoshop - hvem er den smukkeste i det ganske land?

I gamle dage skulle man bruge timer foran spejlet for at blive pæn - i dag kan det klares med et par klik i Photoshop. Det er en kendt sag at mange af de flotte billeder i modeblade og kosmetik-annoncer er forsynet med et tykt lag digitalt make-up. Nu har en professor fra universitetet i britiske Dartmouth udviklet et program, som skulle være i stand til at måle hvor meget et givent billede er blevet manipuleret.

Lovgiverne i flere europæiske lande har ligefrem krævet at digitalt manipulerede billeder skal mærkes. Men professor Hany Farid mener at det er for simpelt, hvis man blot skelner mellem et originalbillede og et behandlet fotografi. Der er trods alt stor forskel på at lave et par små korrektioner og så et digitalt indgreb, der fuldstændig forandrer personens udseende.

Sammen med en studerende har han udviklet et softwareværktøj der tildeler hvert billede en score mellem 1 og 5 - hvor 1-tallet repræsenterer små ændringer og 5 betyder at der er foretaget meget store manipulationer.

Hans forskning bliver beskrevet i New York Times og man kan se eksempler på billedmanipulationer på hans egen hjemmeside.

Forskeren har "trænet" sit program med billeder fra professionelle fotoredigerings-firmaer og samtidig rekrutteret en stor gruppe af testpersoner, som skulle sammenligne før- og -efter-billeder og placere dem på skalaen fra 1 til 5.

Han advarer om at der er en tendens til at gå helt amok med Photoshop, indtil resultatet ikke har meget til fælles med det oprindelige motiv.

"Du retter en ting, så en anden, og snart ender du med et billede af Barbie," som han siger.

I USA har American Medical Association opfordret annoncører til at holde sig tilbage med at bruge manipulerede billeder som skaber urealistiske forventninger til kroppens udseende. Det frygtes at falske billeder af supertynde modeller kan føre til spiseforstyrrelser og anoreksi hos unge piger, der jagter et kropsideal som altså kun findes i Photoshop.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere