Artikel top billede

Apple vil bruge brændselsceller til mobile computere

Apple udvikler mobile computere med brændselsceller, der kan køre i dage eller uger.

Måske bliver Apples Macbooks snart udstyret med brændselsceller. Apple har indsendt to patentansøgninger, som beskriver et system med brændselsceller til bærbare computere. Det skriver Apple Insider. I den første patentansøgning med titlen "Fuel Cell System to Power a Portable Computing Device" henviser Apple til, at der er en stigende interesse hos forbrugerne for vedvarende energikilder.

Faktisk har USA brug for at gøre sig uafhængig af fossile energikilder fra ustabile stater eller offshore-platforme, der kan forurene kysterne, hedder det i patentansøgningen. Det er meget usædvanligt at skrive om motivationen bag en opfindelse i et patentskrift.

Apple skriver også, at den høje energitæthed i en brændselscelle kan gøre det muligt at holde en computer kørende i flere dage eller uger.

Den bærbare computer har dog stadig brug for et normalt batteri, men det behøver ikke være så stort som de nuværende notebook-batterier. Brændselscellen sørger så for at oplade batteriet.

Men Apple erkender i sin ansøgning, at det bliver svært at fremstille brændselsceller som er små og billige nok.

Det største problem er, hvordan man skal genopfylde brændselscellen når den er tom. Den nødvendige brændsel er stadig under udvikling og det vil kræve et netværk af forhandlere - Apple kunne selvfølgelig bruge sine egne butikker.

Der findes allerede flere produkter med brændselscelle-teknologi på markedet. MTI Micro sælger således en lille brændselscelle på størrelse med en ekstern harddisk, Mobion, der kan oplade mobiltelefoner, musikafspillere og bærbare computere.

Brændselsceller med brint bruges også til elbiler. Her er der typisk tale om brint som er presset sammen under et meget højt tryk for at kunne opbevares i en tryktank. Brændselscellen leverer så energi til bilens elmotor.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere