Artikel top billede

Boykot knækker domæne-firma

Go Daddy trækker nu sin støtte til den omstridte piratlov SOPA.

En af verdens største domænesælgere, Go Daddy, er kommet ind i et stormvejr for sin støtte til den amerikanske piratlov SOPA (Stop Online Piracy Act). ComON har tidligere omtalt den kontroversielle lov, som betyder at rettighedshavere kan kræve og uden videre få gennemført en DNS-blokering af sites.

Efter en boykotopfordring har Go Daddy nu lovet at trække sin støtte til SOPA. Det skriver digi.no. Det startede den 22. december, hvor en bruger på Reddit varslede at han ville flytte 51 domæner fra Go Daddy. Mange flere fulgte efter, og selv Wikipedia-stifteren Jimmy Wales annoncerede, at han ville flytte leksikonets domænenavn væk fra Go Daddy.

Netop Wikipedia kan blive hårdt ramt af SOPA. Her har man tidligere overvejet at gå i strejke - altså lukke - i protest mod loven.

Det menes at op mod 72.000 domænenavne blev flyttet fra Go Daddy i sidste uge selvom den officielle boykot først skal starte den 29. december.

Boykotaktionen mod Go Daddy er indtil videre ikke afblæst. Den seneste udmelding fra selskabet, hvor man dropper sin støtte til loven, bliver opfattet som et pr-trick. Nu skal Go Daddy sende et brev til den amerikansk kongres, hvor man officielt trækker sin støtte til SOPA og det lovforslag i senatet, som det bygger på, lyder kravet.

Flere af konkurrenterne har taget chancen til at kapre kunder fra Go Daddy. Hos NameCheap har man ligefrem udråbt den 29. december til "Move your domain day". Her tilbyder man også billige domæne-flytninger hvor en del af prisen doneres til Electronic Frontier Foundation, der kæmper for frihed på nettet.

Nu hævder NameCheap at Go Daddy forsøger at blokere flytningen af domæner med tekniske hindringer. NameCheap hævder at GoDaddy har sendt mangelfulde Whois-oplysninger. Men Go Daddy afviser overfor CNET at man har forsøgt at holde på kunderne med beskidte tricks.

Den CBS-ejede it-portal CNET er selv rodet ind i Go Daddy-sagen. CBS har aktivt bidraget til SOPA, men som det fremgår af denne Youtube-video har CNET også selv været med til at distribuere værktøjer til fildeling og lært brugerne hvordan de skal bruges. Det antydes nu at CBS vil forsøge at tjene penge ved at forfølge de samme brugere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere