Artikel top billede

Boykot knækker domæne-firma

Go Daddy trækker nu sin støtte til den omstridte piratlov SOPA.

En af verdens største domænesælgere, Go Daddy, er kommet ind i et stormvejr for sin støtte til den amerikanske piratlov SOPA (Stop Online Piracy Act). ComON har tidligere omtalt den kontroversielle lov, som betyder at rettighedshavere kan kræve og uden videre få gennemført en DNS-blokering af sites.

Efter en boykotopfordring har Go Daddy nu lovet at trække sin støtte til SOPA. Det skriver digi.no. Det startede den 22. december, hvor en bruger på Reddit varslede at han ville flytte 51 domæner fra Go Daddy. Mange flere fulgte efter, og selv Wikipedia-stifteren Jimmy Wales annoncerede, at han ville flytte leksikonets domænenavn væk fra Go Daddy.

Netop Wikipedia kan blive hårdt ramt af SOPA. Her har man tidligere overvejet at gå i strejke - altså lukke - i protest mod loven.

Det menes at op mod 72.000 domænenavne blev flyttet fra Go Daddy i sidste uge selvom den officielle boykot først skal starte den 29. december.

Boykotaktionen mod Go Daddy er indtil videre ikke afblæst. Den seneste udmelding fra selskabet, hvor man dropper sin støtte til loven, bliver opfattet som et pr-trick. Nu skal Go Daddy sende et brev til den amerikansk kongres, hvor man officielt trækker sin støtte til SOPA og det lovforslag i senatet, som det bygger på, lyder kravet.

Flere af konkurrenterne har taget chancen til at kapre kunder fra Go Daddy. Hos NameCheap har man ligefrem udråbt den 29. december til "Move your domain day". Her tilbyder man også billige domæne-flytninger hvor en del af prisen doneres til Electronic Frontier Foundation, der kæmper for frihed på nettet.

Nu hævder NameCheap at Go Daddy forsøger at blokere flytningen af domæner med tekniske hindringer. NameCheap hævder at GoDaddy har sendt mangelfulde Whois-oplysninger. Men Go Daddy afviser overfor CNET at man har forsøgt at holde på kunderne med beskidte tricks.

Den CBS-ejede it-portal CNET er selv rodet ind i Go Daddy-sagen. CBS har aktivt bidraget til SOPA, men som det fremgår af denne Youtube-video har CNET også selv været med til at distribuere værktøjer til fildeling og lært brugerne hvordan de skal bruges. Det antydes nu at CBS vil forsøge at tjene penge ved at forfølge de samme brugere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.