Artikel top billede

Her er verdens mest magtfulde iPad-fans

Kan du styre en nation med en iPad? Flere statsledere gør forsøget.

Mange folk har spurgt sig selv: Hvad kan en tablet-computer i virkeligheden bruges til
Noget tyder på, at nogle af klodens mest magtfulde mennesker har fundet et svar på det.

I hvert fald er Apples iPad uhyre populær blandt flere af verdens statsledere, og senest forlyder det, at den britiske premierminister David Cameron er så iPad-begejstret, at han ønsker at få udviklet sin egen personlige premierminister-app. 
 
Apple har også fået en fod indenfor i magtens cirkler her i Danmark, hvor alle Folketingets medlemmer har fået tilbudt en iPad. I den forbindelse har folketingets formand og tidligere udenrigsminister Mogens Lykketoft tidligere fortalt PC World Business Center, hvorfor iPad'en er blevet et uundværligt arbejdsredskab for ham.

Læs på de følgende sider, hvilke statsledere der er flittige iPad-brugere.

Statsleder vil have sin egen app

Den britiske premierminister, David Cameron, bruger sin iPad flittigt, når han skal læse aviser og lytte til radio, og hans begejstring for Apples tablet-computer betyder, at han nu også ønsker at få udviklet sin egen personlige premierminister-app.

Ifølge den britiske avis The Telegraph har han en bestilt en app, der er skræddersyet specifikt til en premierministers behov og giver ham adgang til de seneste nyheder og nøgletal. 

Eksempelvis vil han i app'en kunne se de aktuelle arbejdsløshedstal, længden på ventelisterne på de britiske sygehuse og mange andre statistikker. Men app'en vil også give premierministeren live nyhedsopdatering fra Twitter og andre nyhedskilder.

En række af ministeriets embedsmænd har ifølge The Telegraph ansvaret for at udvikle app'en, der forventes at være færdig-udviklet til marts.

Præsidenten fik en iPad før alle andre

Præsident Obama fik sin iPad 2 før alle andre. I et interview med den amerikanske tv-station ABC fortæller han: 

"Ja, jeg har en iPad. Steve Jobs gav den faktisk til mig lidt for tidligt. Det var ret cool," sagde præsidenten i interviewet. 

PC Worlds amerikanske søstermagasin Networkworld har gættet sig frem til, at Obama sandsynligvis har fået overrakt iPad'en i forbindelse med en middag med Steve Jobs, Mark Zuckerberg og en håndfuld andre topfolk fra Silicon Valley, som præsidenten deltog i sidste år i midten af februar. 

Resten af verden fik først den nye iPad at se, da Steve Jobs løftede sløret for den 2. marts 2011, og først den 11. marts blev iPad 2 sat til salg i butikkerne. 

Bruger hipster-case

Obama opbevarer angiveligt sin iPad 2 i en såkaldt DodoCase, der er en hip håndlavet iPad-case, som vi her på PC World Business Center tidligere har fremhævet som en af otte stilfulde iPad-cases.

På billedet til højre kan du se Obamas iPad ligge i DodoCasen på skrivebordet i Det Ovale Værelse, mens præsidenten i anledning af den amerikanske højtid thanksgiving ringer til en række udstationerede amerikanske soldater. 

Når Obama skal på internettet med sin iPad, bruger han internetforbindelsen på sin elskede Blackberry-teleefon.

Præsident Obama er så begejstret for sin Blackberry, at han efter sin indsættelse som præsident krævede at få lov til at tjekke mails på sin Blackberry. Det gav anledning til alvorlige panderynker hos it-sikkerhedsfolkene i Det Hvide Hus, som tidligere har været vant til at servicere George W. Bush, der var knap så teknik-begejstret.

På trods af, at Obama er en inkarneret Blackberry-bruger, er han også kendt som en stor fan af Apple-produkter, og under valgkampen i 2008 var hans stab udstyret med Macbooks. Derfor var det ifølge en artikel i Washington Post til stor skuffelse for præsidentens stab, da de kunne konstatere, at de i Vestfløjen af Det Hvide Hus måtte nøjes med en samling ældre Windows-computere. 

Strandet statsminister leder sit land fra en iPad

"Strandet leder styrer landet med en iPad," skrev CNN i en artikel i foråret 2010. 

Artiklen handlede om Norges statsminister, Jens Stoltenberg, der var strandet i New Yorks Newark-lufthavn, da store del af luftrummet i Nordeuropa blev lukket på grund af et vulkanudbrud i Island. 

Men selv om han var mange tusinde kilometer hjemmefra, kunne Stoltenberg takket være sin på det tidspunkt nye iPad være i kontakt med hjemlandet og holde sig opdateret med de seneste nyheder. 

Og da statsministeren senere fandt en flyafgang til Schweiz og efterfølgende kørte med bil op gennem Nordeuropa, opdaterede han sin Twitter på iPad'en undervejs. 

"Jeg har været vældig glad for at prøve min iPad. Den er et fantastisk, nyt teknologisk virkemiddel, som jeg glæder mig til at bruge mere", sagde Stoltenberg i den forbindelse til norsk TV 2.

Læs også:
Mogens Lykketoft: Derfor er jeg helt vild med min iPad
Test: Kan det lade sig gøre at arbejde på en iPad?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere