Artikel top billede

Microsofts DropBox-konkurrent blokerer dine erotiske billeder

SkyDrive fra Microsoft er en stor udvidelse af din harddisk. Men du bestemmer ikke selv, hvad der må ligge i mappen.

For kort tid siden genoplivede Microsoft sin cloud-tjeneste SkyDrive. Den er nu pakket i en nutidig HTML5-indpakning. Tilgængelig på mange platforme og med 25GB gratis plads i skyen.

Men selv om SkyDrive opfører sig som en udvidelse af din egen computers hukommelse, så har du ikke samme råderet over indholdet.

Det har en ComON-læser oplevet ved det tilfælde.

"Jeg havde nogle billeder af nogle meget lidt påklædte damer liggende, og lige pludselig så havde Microsoft lukket mit SkyDrive," fortæller han.

"Jeg troede faktisk, at det var et privat drev, som kun blev tjekket, hvis nogen havde mistanke om noget ulovligt, og der var intet ulovligt ved mine billeder. Nu havde jeg også andre dokumenter og billeder liggende, som ikke havde noget pornografisk indhold, men alt dette kunne jeg jo havde mistet. Efter jeg bad om at få åbnet drevet igen, så havde jeg 48 timer til at slette billederne, ellers ville mit drev blive lukket for altid."

Jeg vidste det jo godt, men...

Microsoft oplyser i sine betingelser, at man underlægger sig firmaets kontrol og tillader Microsoft at råde over indholdet.

"Men dem havde jeg jo ikke læst - hvem gør det?" sprørger han retorisk.

Læs flere detaljer om SkyDrive på PC World.dk.

"Det vil sige, at man slet ikke kan være sikker på at havde sine data i fred, man kan aldrig vide, hvornår der sidder nogle fra Microsoft og tjekker ens indhold fra sit SkyDrive. Jeg troede faktisk også, indholdet var krypteret."

Han tilføjer med et glimt i øjet, at SkyDrive også har været eksponeret i tv-serien NCIS:LA, hvor efterforskere bruger SkyDrive. Men selv om SkyDrive skulle være sikkert nok til politiet, så var oplevelsen med til bremse hans skridt op i skyen: 

"Min konklusion er, at jeg skal aldrig have noget med cloudcomputing eller Skydrive at gøre mere. Ens filer og dokumenter er absolut ikke i sikkerhed for nysgerrige øjne. Alle mine dokumenter er blevet fjernet fra SkyDrive igen. Det er vidst bedst at opbevare dem hjemme hos en selv," siger ComON-læseren og spørger efter andre danskeres oplysninger med SkyDrive. 

Dem er du velkommen til at skrive i kommentarfeltet eller sende til redaktionen@comon.dk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.