Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

De 10 vigtigste teknologier i 2011

ComON-læsere peger på de største gennembrud i 2011.

ComON har spurgt, hvilket teknologier og it-relaterede opfindelser, der var med til at forme 2011. Her er listen, som den ser ud, når ComON-læserne husker 2011.

1. HTML5

På en klar førsteplads har læserne valgt HTML5. Webstandarden er ikke knyttet til 2011, men det var i 2011, at vi fik flere eksempler på, at næste skridt inden for HTML kommer til at gøre livet lettere for webudviklere og kommer til at give webbrugere mange nye muligheder.

Adobe, der har mange produkter, som reelt er alternativer til HTML5, begyndte i 2011 for alvor at vise redskaber frem, som gør brug af HTML5. Også Microsoft valgte at bygge deres SkyDrive-tjeneste helt om, så den via HTML5 kan køre på mange forskellige platforme.

Hvis man mangler indsigt i de forbedringer og forenklinger, som HTML5 fører med sig, har Google lavet HTML5rocks.com, der giver et hurtigt overblik.

2. Cloud

Tjenester i skyen er heller ikke isoleret til 2011. Men i årets løb fik mange øjnene op for mulighederne. Ikke mindst som følge af hæftig markedsføring af Microsofts produkter på området.

3. Kinect

Microsoft Kinect er en af de seneste nyskabelser på spilleområdet, hvor Microsoft lagde et ekstra lag af interaktivitet på computerspil i forhold til Nintendo Wii. Vi mangler stadig at se et stort udvalg af spil, der understøtter tilføjelsen til Xbox, men ComON-læserne mener, at Microsoft alligevel fortjener en tredjeplads for Kinect.

4. ARM

ARM-arkitekturen lever i mange af vores gadgets og er med til at gøre dem mindre og mere strømeffektive.

5. Watson

Watson var IBMs supercomputer, der i 2011 havde held til at matche konkurrencen med menneskelige udfordrere i spillet Jeopardy, hvor det ikke bare gælder om at rå regnekraft men logisk sans.
Artiklen fortsætter under videoen:

De sidste fem pladser gik til touchteknologien, Apples Siri, de ultratynde Ultrabooks, Chrome og på sidstepladsen kom LTE, der så småt er begyndt at blive rullet ud i Danmark, men som ifølge ComON-læserne ikke er interessant nok at beskæftige sig med endnu.

Redaktionen takker for deltagelsen. Vi har trukket lod og offentliggør i ugens løb, hvem er har vundet en AR Drone som førstepræmie, en SSD-disk som andenpræmie og et sæt hovedtelefoner som tredjepræmie.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.