Artikel top billede

De 10 vigtigste teknologier i 2011

ComON-læsere peger på de største gennembrud i 2011.

ComON har spurgt, hvilket teknologier og it-relaterede opfindelser, der var med til at forme 2011. Her er listen, som den ser ud, når ComON-læserne husker 2011.

1. HTML5

På en klar førsteplads har læserne valgt HTML5. Webstandarden er ikke knyttet til 2011, men det var i 2011, at vi fik flere eksempler på, at næste skridt inden for HTML kommer til at gøre livet lettere for webudviklere og kommer til at give webbrugere mange nye muligheder.

Adobe, der har mange produkter, som reelt er alternativer til HTML5, begyndte i 2011 for alvor at vise redskaber frem, som gør brug af HTML5. Også Microsoft valgte at bygge deres SkyDrive-tjeneste helt om, så den via HTML5 kan køre på mange forskellige platforme.

Hvis man mangler indsigt i de forbedringer og forenklinger, som HTML5 fører med sig, har Google lavet HTML5rocks.com, der giver et hurtigt overblik.

2. Cloud

Tjenester i skyen er heller ikke isoleret til 2011. Men i årets løb fik mange øjnene op for mulighederne. Ikke mindst som følge af hæftig markedsføring af Microsofts produkter på området.

3. Kinect

Microsoft Kinect er en af de seneste nyskabelser på spilleområdet, hvor Microsoft lagde et ekstra lag af interaktivitet på computerspil i forhold til Nintendo Wii. Vi mangler stadig at se et stort udvalg af spil, der understøtter tilføjelsen til Xbox, men ComON-læserne mener, at Microsoft alligevel fortjener en tredjeplads for Kinect.

4. ARM

ARM-arkitekturen lever i mange af vores gadgets og er med til at gøre dem mindre og mere strømeffektive.

5. Watson

Watson var IBMs supercomputer, der i 2011 havde held til at matche konkurrencen med menneskelige udfordrere i spillet Jeopardy, hvor det ikke bare gælder om at rå regnekraft men logisk sans.
Artiklen fortsætter under videoen:

De sidste fem pladser gik til touchteknologien, Apples Siri, de ultratynde Ultrabooks, Chrome og på sidstepladsen kom LTE, der så småt er begyndt at blive rullet ud i Danmark, men som ifølge ComON-læserne ikke er interessant nok at beskæftige sig med endnu.

Redaktionen takker for deltagelsen. Vi har trukket lod og offentliggør i ugens løb, hvem er har vundet en AR Drone som førstepræmie, en SSD-disk som andenpræmie og et sæt hovedtelefoner som tredjepræmie.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere