Artikel top billede

Intels Clover Trail skal erobre tablet-markedet

I årets anden halvdel kommer Intels Clover Trail-processor, der skal kombineres med Windows 8 i tavlecomputere.

I den kommende tid vil Intel investere stort for at erobre det voksende marked for tavlecomputere og andre små mobile enheder. Det er et område, hvor Intel står meget svagt lige nu. Den populære iPad bruger Apples egen A4-chip, og mange Android-modeller har en ARM-processor - typisk fremstillet af Nvidia.

Der er især store forventninger til Clover Trail, en Atom-processor der kommer i anden halvdel af året - omtrent samtidig med Windows 8. Den skal kombineres med det nye operativsystem i tavlecomputere.

Men først kommer Medfield, der er Intels første system-on-a-chip til tablets og smartphones. Den skulle være klar i andet kvartal. Medfield har kun en enkelt kerne, mens Clover Trail kommer i versioner med to kerner og dermed er mere interessant for tablet-producenter.

Intel ventes at vise de første tablet-prototyper med Clover Trail på Consumer Electronics Show i Las Vegas.

Ifølge Digitimes vil Acer og Lenovo lancere tavlecomputere med Clover Trail og Windows 8 i årets tredje kvartal.

Windows 8 kører både på ARM og Intel-processorer, så der kommer sandsynligvis tavlecomputere med begge platforme.

Traditionelt har ARM haft den lave ydelse og det lave strømforbrug, mens Intel-processorer omvendt har høj ydelse og højt strømforbrug. Det er derfor, at Intel sidder tungt på pc-markedet (i konkurrence med AMD), mens ARM findes i næsten alle mobiltelefoner.
 
Intel skal nu vise, at man kan få strømforbruget ned og samtidig levere en fornuftig ydelse. Medfield er en 32-nanometer SoC Atom-processor - de nuværende Atom-modeller bruger 45-nm-teknologi.

I et interview med CNET understreger Intel da også, at man ser Clover Trail og Windows 8 som en ideel kombination. Måske ser tablet-firmaerne det på samme måde. På sidste års Windows Build Conference uddelte Samsung en Windows 8 tablet med en processor fra Intel - og ikke ARM.

I 2013 kommer en ny Atom-arkitektur kaldet Silvermont med 22 nanometer, og den bliver afløst af Airmont med 14 nanometer i 2014. En lavere strukturbredde betyder normalt også, at chippen bliver hurtigere og bruger mindre energi.

Men Intel kommer sent til tablet-markedet. Nvidia er allerede klar med sin Tegra 3 processor med hele fire kerner, og den kommende A6-processor i iPad 3 har måske også fire kerner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.