Artikel top billede

Hviderusland forbyder adgang til udenlandske websteder

Besøg på udenlandske hjemmesider kan nu straffes med bøder i Hviderusland.

Hviderusland bliver ofte betegnet som det sidste diktatur i Europa og landet har nu indført en internet-lov, som er en af de mest restriktive der er set i de europæiske lande. Fra den 6. januar er det forbudt for landets borgere at besøge udenlandske websider. En overtrædelse kan straffes med bøder på op til 125 dollar. Det skriver Global Legal Monitor.

Loven betyder også at alle virksomheder og private hjemmeside-ejere i Hviderusland kun må bruges landets eget nationale internet-domæne .by. Her er det et krav, at alle websider skal placeres på servere i Hviderusland, hvor myndighederne har adgang til alle data.

Desuden bliver ejere af internet-cafeer og andre steder som tilbyder adgang til internet truet med, at de kan blive lukket hvis deres kunder besøger forbudte (altså udenlandske) hjemmesider. Den enkelte cafe-ejer er forpligtet til at rapportere mistænkelig adfærd til politiet.

Ifølge Global Legal Monitor kan konsekvensen blive, at mange udenlandske virksomheder bliver blokere helt for adgang fra Hviderusland for at undgå juridiske problemer.

Et eksempel kunne være Amazon, som altså ikke længe må sælge varer til kunder i Hviderusland. Global Legal Monitor mener at Amazon sandsynligvis helt vil spærre for, at hviderussiske brugere kan få adgang til firmaets hjemmeside, for at undgå problemer med landets myndigheder.

Loven kan også ramme landets it-industri, der trods den politiske isolation har formået at kapre mange kunder i udlandet - også i Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere