Artikel top billede

Office til Windows Phone er en fis i en hornlygte

Føljeton - dag 3: Kan en iPhone-dreng lære at elske en Windows Phone? PC World Business Centers journalist har i en uge droppet sin elskede iPhone til fordel for en Windows Phone.

Det er som regel en Windows-computer, der bliver tændt for, når de fleste danskere møder op på arbejdet.

Derfor havde jeg med god grund også en klar forventning om, at en Windows-telefon i højere grad er et arbejdsredskab end en iPhone, der dog også har opnået stor udbredelse i erhvervslivet.

Office-pakken er derfor også et af de store salgsargumenter, når Windows-telefoner skal afsættes til erhvervskunderne.

I modsætning til konkurrenterne findes de velkendte Microsoft-programmer som Word, Excel og PowerPoint nemlig til Windows Phone, og de er allerede installeret på telefonen, når du køber den.

Spørgsmålet er dog, om det giver mening for ret mange mennesker at have en kontorpakke på telefonen, eller kan de fleste mon ikke nøjes med en god notetagnings-app?

Eksempelvis har jeg Apples eget tekstbehandlingsprogram Pages installeret på min iPhone og iPad, men har reelt aldrig brugt det på min iPhone.

Kan ikke slå Pages til iPhone

I modsætning til Office på Windows Phone følger Pages dog ikke gratis med iPhonen.

Det koster 59 kroner i Apples App Store i en version, der både virker på iPhone og iPad. Men med Pages får du også noget for pengene. For Office til Windows Phone får godt og grundigt baghjul af Apples Pages.

Nogle vil måske kalde Office-brugerfladen minimalistisk, andre vil bruge ordet skrabet.

I hvert fald virker Pages umiddelbart betydeligt mere lækker og indbydende, og desuden virker Pages totalt gnidningsfrit og æder de fleste Word-dokumenter, mens Microsofts Office til Windows Phone paradoksalt nok brokkede sig, da jeg ville redigere i en artikel gemt som et Word-dokument i 97-2003-formatet.

Med andre ord: Windows Phone har ikke vist sig at være et mere effektivt arbejdsredskab end min gamle iPhone. Derfor skal du nok tænke dig om en ekstra gang, hvis du overvejer at skifte din iPhone ud med en Windows Phone, alene fordi du får adgang til Office-pakken.

God mulitasking

Et sted slår Windows Phone dog iPhonen som arbejdsredskab: På multitaskingen.

Her virker Windows Phone både mere lækker og overskuelig end iPhone. På Windows Phone kan du blot holde tilbage-knappen inde i nogle sekunder, og herefter bladre mellem de åbne vinduer, mens du på iPhone må klikke to gange på home-knappen og herefter blot bladre mellem en række ikoner.

Læs også:

Dag 1: Kan en iPhone-dreng lære at elske Windows Phone?

Dag 2: Derfor er Windows Phone bedre til Facebook end iPhone  
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere