Artikel top billede

Dansk it-firma får domæne-tæsk af tysk forsikrings-gigant

Klagenævnet må have byttet om på vinder og taber, siger forundret dansk direktør om afgørelse, der giver domæne til firma i en anden branche og uden tilknytning til Danmark.

En ny domænesag mellem David og Goliath.

Sådan betragter direktør Lars Leth fra firmaet Ergo en afgørelse hos Klagenævnet for Domænenavne, der kræver, at han opgiver domænet Ergoconsulting.dk og giver det til det tyske online forsikringsselskab Ergo.

"Jeg forstår ikke afgørelsen, og jeg forstår ikke den argumentation, der ligger til grund for afgørelsen," siger direktør Lars Leth til ComON.

De er slet ikke til stede i Danmark

Tyske Ergo har 50000 medarbejdere og er til stede i mange lande, hvor firmaet sælger forsikringer og rådgiver om forsikringer. I Danmark er Ergo alene til stede via et samarbejde med Europæiske Rejseforsikring. Firmaet har ingen dansk hjemmeside.

"Vi er et lille firma, der rådgiver andre firmaer om, hvordan de får mest ud af de penge, de bruger på it. Vi har ikke noget syn på forsikringer, og vi rådgiver ikke om forsikringer. Det er to helt forskellige markeder og kundegrupper," siger Lars Leth, der ikke kan se, hvordan kunder af de to firmaer nogensinde skulle komme til at forveksle dem.

"Der er jo masser af firmaer i verden, der hedder noget med ergo. Det er et almindeligt ord, og så er der hele verdenen inden for ergonomi og ergoterapi. Dem forsøgte vi selv ved at distancere os fra. Det er derfor, at vi tilføjede consulting til domænenavnet".

Hvem bruger navnet?

Tyske Ergo har eksisteret siden 1997. Lars Leth omdøbte først i begyndelsen af 2011 sit firma til Ergo.

Burde du så ikke havde undersøgt, om der fandtes andre firmaer med det navn?

"Men det gjorde vi faktisk. Vi gik ind på Patent- og Varemærkestyrelsen og vi tjekkede Købstæderne og andre steder. Og der var ingen af de firmaer, som vi faldt over, som vi havde fantasi til at tro, kunne føle sig stødt over, at vi kaldte os for Ergo," siger Lars Leth.

Sagen ikke endelig afgjort

Domæneklagenævnet har ladet sagen falde ud til fordel for tyske Ergo, fordi firmaet har flere varemærkeregistreringer på ord som "ERGO Consult" og "ERGO" i brancher, som rækker ind på den danske virksomheds domæne.

Men ifølge Lars Leth har hans tyske modpart nærmest registreret hele pladen fuld. Altså beskyttelser af ordmærkerne i stort set samtlige brancher og inden for alle varetyper.

"Så hvis man bare kan registrere sig i samtlige klasser hos varemærkemyndighederne i EU uden at dokumentere en brug af varemærket i Danmark, så er der jo mange, der skulle aflevere deres domæne til dem," siger Lars Leth.

Lars Leth betragter ikke sagen som afgjort. Han vil formentlig forfølge sagen og er ikke parat til at give afkald på domænet. Sager hos klagenævnet kan ikke ankes, men der kan startes en sag ved domstolene.

Parallelt med denne sag kører der også en sag ved Patent- og Varemærkestyrelsen, hvor det tyske firma forsøger at forhindre danskerne i at optage en beskyttelse af ordet "ergo" på deres kerneområde for it-rådgivning. Den sag er ikke afgjort endnu.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.