Artikel top billede

Prototype på iTV er set hos Apple

En tidligere Apple-medarbejder har spottet et 50-tommers iTV i Apples design-afdeling.

Apple udstiller ikke på det kommende Consumer Electronics Show i Las Vegas, men firmaets produkter er alligevel et af de varme emner på den store messe for forbrugerelektronik. Internet-opkoblede fjernsyn er af årets store temaer, og mange forventer at Apple vil lancere et sådant fjernsyn med indbygget trådløs teknologi - et iTV - inden længe. Et intelligent fjernsyn, der kan dele indhold med andre Apple-enheder og trække på firmaets iCloud.

Ifølge avisen USA Today overvejer Apple skærmstørrelser på mellem 42 og 50 tommer. En tidligere medarbejder har angiveligt set en 50-tommers prototype i firmaets hermetisk lukkede designafdeling, hvor britiske Jonathan Ive - der netop er blevet slået til ridder - og hans folk har udviklet designet til alle Apples produkter.

En unavngiven kilde fortæller dog til avisen, at Apple har haft svært ved at få de nødvendige aftaler med tv-selskaberne. Apple mangler indhold til sit fjernsyn - og det kan blive et afgørende problem.

Der er heller ingen tegn på, at Apple har bestilt paneler til det nye fjernsyn, og det tyder på at der gå mindst et år inden et iTV bliver lanceret.

Men selv Apple-medstifter Steve Wozniak tror på, at der kommer et Apple-fjernsyn.

"Jeg forventer at Apple vil gøre et forsøg, eftersom stuen fortsat vil være centrum for familie-underholdning, og det berører alle de forskellige forbrugerprodukter som Apple allerede fremstiller," siger han til USA Today.

Apple vil stadig ikke officielt kommentere oplysningerne, men der er allerede mange rygter om fjernsynet.

Det skulle blandt andet bruge Siri-lignende talestyring til at lade brugeren skifte kanal eller søge efter bestemte programmer.

En af visionerne er, at man kan starte med at se en film på fjernsynet, sætte den på pause, og herefter fortsætte med den samme film fra samme punkt på sin smartphone eller iPad.

For Apple handler det ikke kun om at lancere et nyt tv-produkt - selskabet vil revolutionere den måde, vi ser fjernsyn på. Ligesom man har ændret smartphone-markedet med iPhone og pustet nyt liv i tablets med iPad.

Steve Jobs havde angiveligt en vision om et fjernsyn, der er tæt koblet sammen med Apples mobile enheder og skulle være lettere at bruge og mere personaliseret.

Apple vil muligvis bruge sin AirPlay-teknologi til at styre fjernsynet og streame indhold fra iPhone og iPad - uden at det er nødvendigt at tilslutte en særlig boks. Firmaet vil også integrere sin cloud-teknologi i fjernsynet.

Analytikeren Gene Munster har tidligere forudsagt, at det nye Apple-tv kører med en version af iOS og bruger en ARM-chip. Det skal angiveligt koste omtrent det dobbelte i forhold til et almindeligt fjernsyn med samme skærmstørrelse.

Mens Apple stadig glimrer ved sit fravær på CES, ventes Google at præsentere nye produkter med sin Google TV-platform.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.