Artikel top billede

Sådan genopfriskes en computer med Windows 8

Med Windows 8 bliver det lettere at vække en død computer til live igen. Her er de nye reset-funktioner.

Det er børnelærdom for alle pc-brugere at Windows bliver langsommere med tiden - og til sidst har man brug for at geninstallere operativsystemet. I sin Building Windows 8-blog fortæller Microsoft om de nye funktioner, der skal gøre det lettere at føre en computer tilbage til sin oprindelige tilstand.

Microsoft fortæller at man har forsøgt at implementere et "push button" koncept, hvor brugeren kan resette sin computer med ganske få simple skridt.

Der er to forskellige nye funktioner i Windows 8; "Reset your PC" og "Refresh your PC". Med den første kan man fjerne alle personlige data, indstillinger og programmer fra computeren, og geninstallere Windows. 

Det kan bruges hvis computeren er blevet langsom (selvom Microsoft næppe vil indrømme, at Windows 8 også bliver langsommere med tiden) eller hvis man vil sælge sin computer.

Det fungerer ved, at computeren starter op i det såkaldte Windows Recovery Environment, hvorefter harddisk-partitionerne bliver slettet og en frisk Windows-installation bliver lagt på.

Man kan også vælge en "Thorough" funktion, hvor data bliver overskrevet med tilfældige data for at gøre det sværere at genskabe informationerne.

"Refresh your PC" er den anden løsning, hvor man ikke skal installere alle sine programmer og data igen. Her bliver Windows geninstalleret, men de personlige indstillinger bevares. Det er ikke nødvendigt at tage et backup af sine data først (selvom det altid er en god ide med regelmæssige backups).

Her starter computeren også i Windows Recovery Environment, men herefter scannes harddisken for personlige data, indstillinger og programmer og de bliver gemt. Så installeres Windows igen, og disse data bliver genskabt på deres oprindelige placeringer.

Her kan man altså fortsætte med at bruge computeren helt normalt - men Windows er blevet "genopfrisket".

Der er dog én vigtig undtagelse - det er kun Metro-applikationer og software der følger med computeren, der bliver genskabt. Alle andre tredjeparts-programmer skal stadig geninstalleres manuelt.

Microsoft begrunder dette med, at problemer med computeren ofte skyldes software fra andre leverandører, og man vil undgå at geninstallere "dårlige" applikationer.

Desuden bruger de forskellige installationsmetoder, så det kan være svært at geninstallere dem.

I Microsofts blog er der flere informationer om, hvordan man kan geninstallere Windows 8 og få større indflydelse på processen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere