Artikel top billede

Elbil-synet fra Helvede

Hvad sker der når en elbil skal synes? Se den overraskende video her.

Den danske søgemaskine-ekspert Mikkel deMib Svendsen fik sig lidt af en overraskelse da han skulle en tur forbi synshallen med sin leasede Tesla Roadster elbil. Bilen er fra 2009 og den blev indkaldt til syn i december. 

"Det blev en på mange måder spændende tur, og på nogle måder meget mere overraskende, end jeg havde regnet med," fortæller Mikkel deMib Svendsen på sin blog.

I synshallen havde man vist aldrig før haft en Tesla Roadster på rampen - eller for den sags skyld en anden elbil.

Blot det at finde stelnummeret var en udfordring. En tur på liften afslørede at bunden er dækket af en stor hvid plade - så der var ikke meget at kigge på.

Men gennemtæring burde heller ikke været noget problem med en bil, der mest er lavet af aluminium og kulfiber.

Den sidste del af synet var prøvekørslen af bilen - en tur, der blev filmet med et lille videokamera i bilen. Ifølge Mikkel deMib Svendsen er kameraet ikke skjult, men synsmanden har åbenbart ikke opdaget det.

"Hele vejen, fra jeg kørte ind i synshallen, til jeg kørte hjem, havde jeg mit lille videokamera til at optage video. Det sidder fast i forruden. Jeg glemte helt at slukke det, da synsmanden skulle ud at køre, så det optog også hans prøvekørsel," skriver han.

Hvad sker der så, hvis man overlader en hypermoderne sportsvogn til en bilsynsmand? Den overraskende video vil formentlig få de fleste bilejere til at krumme tæer.

"Da jeg kom hjem og gennemså videoen blev jeg mildest talt overrasket over, at se den del af videoen med prøvekørslen. Den foregik, mildt sagt, ikke helt som jeg havde forventet," konstaterer Mikkel deMib Svendsen i sin blog.

Det startet ellers fredeligt nok med at bilen ruller ud af synshallen til prøvekørslen. Synsmanden har svært ved at skjule sin begejstring (hans ansigt er dog sløret på videoen). Han hiver sin telefon frem fra lommen. Så går den afsted med noget, der ligner det dobbelte af den tilladte hastighed - uden sikkerhedssele.

Der bliver kørt vild og voldsomt - i fuld fart hen over bump på vejen med den lave sportsvogn. Men der blive alligevel tid til et stop for at tage billeder af bilen med vennerne. Så går det tilbage for fuld fart.

Bilen gik rent igennem synet - men synsmanden dumper.  Mikkel deMib Svendsen overvejer nu, om han skal klage til synshallen.

"Jeg har skrevet til mit leasingselskab, Lease A Star, som er dem der ejer bilen, og spurgt dem om hvad de synes vi skal gøre. Jeg er ikke som sådan hævngerrig overfor manden. Men jeg synes på den anden side heller ikke det er helt betrykkende, at bilsyns prøvekørsler foregår på den måde. Som minimum bør de vel overholde færdelsreglerne og udvise respekt og omhu i forhold til de biler de prøvekører - sportsvogn eller ej," siger han til ComON.

Se videoen her:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere