Artikel top billede

Elbil-synet fra Helvede

Hvad sker der når en elbil skal synes? Se den overraskende video her.

Den danske søgemaskine-ekspert Mikkel deMib Svendsen fik sig lidt af en overraskelse da han skulle en tur forbi synshallen med sin leasede Tesla Roadster elbil. Bilen er fra 2009 og den blev indkaldt til syn i december. 

"Det blev en på mange måder spændende tur, og på nogle måder meget mere overraskende, end jeg havde regnet med," fortæller Mikkel deMib Svendsen på sin blog.

I synshallen havde man vist aldrig før haft en Tesla Roadster på rampen - eller for den sags skyld en anden elbil.

Blot det at finde stelnummeret var en udfordring. En tur på liften afslørede at bunden er dækket af en stor hvid plade - så der var ikke meget at kigge på.

Men gennemtæring burde heller ikke været noget problem med en bil, der mest er lavet af aluminium og kulfiber.

Den sidste del af synet var prøvekørslen af bilen - en tur, der blev filmet med et lille videokamera i bilen. Ifølge Mikkel deMib Svendsen er kameraet ikke skjult, men synsmanden har åbenbart ikke opdaget det.

"Hele vejen, fra jeg kørte ind i synshallen, til jeg kørte hjem, havde jeg mit lille videokamera til at optage video. Det sidder fast i forruden. Jeg glemte helt at slukke det, da synsmanden skulle ud at køre, så det optog også hans prøvekørsel," skriver han.

Hvad sker der så, hvis man overlader en hypermoderne sportsvogn til en bilsynsmand? Den overraskende video vil formentlig få de fleste bilejere til at krumme tæer.

"Da jeg kom hjem og gennemså videoen blev jeg mildest talt overrasket over, at se den del af videoen med prøvekørslen. Den foregik, mildt sagt, ikke helt som jeg havde forventet," konstaterer Mikkel deMib Svendsen i sin blog.

Det startet ellers fredeligt nok med at bilen ruller ud af synshallen til prøvekørslen. Synsmanden har svært ved at skjule sin begejstring (hans ansigt er dog sløret på videoen). Han hiver sin telefon frem fra lommen. Så går den afsted med noget, der ligner det dobbelte af den tilladte hastighed - uden sikkerhedssele.

Der bliver kørt vild og voldsomt - i fuld fart hen over bump på vejen med den lave sportsvogn. Men der blive alligevel tid til et stop for at tage billeder af bilen med vennerne. Så går det tilbage for fuld fart.

Bilen gik rent igennem synet - men synsmanden dumper.  Mikkel deMib Svendsen overvejer nu, om han skal klage til synshallen.

"Jeg har skrevet til mit leasingselskab, Lease A Star, som er dem der ejer bilen, og spurgt dem om hvad de synes vi skal gøre. Jeg er ikke som sådan hævngerrig overfor manden. Men jeg synes på den anden side heller ikke det er helt betrykkende, at bilsyns prøvekørsler foregår på den måde. Som minimum bør de vel overholde færdelsreglerne og udvise respekt og omhu i forhold til de biler de prøvekører - sportsvogn eller ej," siger han til ComON.

Se videoen her:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere