Artikel top billede

Foxconn-ansatte truer med selvmord

Manglende betaling har fået 300 ansatte på Xbox-fabrik til at true med kollektivt selvmord.

Så er der igen ballade omkring kinesiske Foxconn, der fremstiller en stor del af verdens elektroniske dimser. Denne gang har 300 ansatte på en fabrik i Wuhan angiveligt truet med at kaste sig selv ned fra en bygning i et kollektivt selvmord.

Foxconn er mest kendt for at fremstille Apple-produkter som iPhone og iPad, men kineserne bygger også konsoller til Microsoft, Sony og Nintendo.

På den pågældende fabrik fremstiller man Xbox 360-konsoller til Microsoft.

Ifølge webstedet China Jasmine Revolution, der tilhører en kinesisk oppositions-gruppe, startede hele balladen den 2. januar. Her krævede arbejderne på fabrikken at få en lønforhøjelse. 

Foxconn gav dem valget mellem at beholde deres job til den samme løn eller sige op og modtage en økonomisk kompensation. De fleste valgte at sige op. Men aftalen blev ophævet, og pengene blev aldrig udbetalt.

Produktionen gik i stå og en gruppe på 300 Foxconn-ansatte truede altså med at springe ned fra bygningens tag. Gruppen valgte dog til sidst at forlade taget uden at springe.

Microsoft udtaler i en kommentar til Kotaku at man har indledt en undersøgelse af hændelsen på den kinesiske fabrik.

Foxconn har tidligere været ramt af en bølge af selvmord i Shenzhen. En Foxconn-fabrik i Chengdu blev sidste år ramt af en eksplosion, hvor tre ansatte blev dræbt og femten såret. Ifølge uofficielle tal skulle tallene været meget højere.

Selskabet er ved at flytte sin produktion til Chengdu, Wuhan og andre byer inde i Kina, hvor lønniveauet er omkring en tredjedel billigere i forhold til Shenzhen.

Måske har selskabet fundet den ultimative løsning på problemet med de brokkende medarbejdere - sidste år kom meldingen om, at Foxconn ville anskaffe en million robotter.

Foxconn blev stiftet i 1974 som en producent af plastknapper til fjernsyn, men i de seneste år er det gået stærkt med en årlig vækst på 30 procent. Der er mere end en million ansatte i Kina, men Foxconn har også fabrikker i andre lande.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere