Artikel top billede

Foxconn-ansatte truer med selvmord

Manglende betaling har fået 300 ansatte på Xbox-fabrik til at true med kollektivt selvmord.

Så er der igen ballade omkring kinesiske Foxconn, der fremstiller en stor del af verdens elektroniske dimser. Denne gang har 300 ansatte på en fabrik i Wuhan angiveligt truet med at kaste sig selv ned fra en bygning i et kollektivt selvmord.

Foxconn er mest kendt for at fremstille Apple-produkter som iPhone og iPad, men kineserne bygger også konsoller til Microsoft, Sony og Nintendo.

På den pågældende fabrik fremstiller man Xbox 360-konsoller til Microsoft.

Ifølge webstedet China Jasmine Revolution, der tilhører en kinesisk oppositions-gruppe, startede hele balladen den 2. januar. Her krævede arbejderne på fabrikken at få en lønforhøjelse. 

Foxconn gav dem valget mellem at beholde deres job til den samme løn eller sige op og modtage en økonomisk kompensation. De fleste valgte at sige op. Men aftalen blev ophævet, og pengene blev aldrig udbetalt.

Produktionen gik i stå og en gruppe på 300 Foxconn-ansatte truede altså med at springe ned fra bygningens tag. Gruppen valgte dog til sidst at forlade taget uden at springe.

Microsoft udtaler i en kommentar til Kotaku at man har indledt en undersøgelse af hændelsen på den kinesiske fabrik.

Foxconn har tidligere været ramt af en bølge af selvmord i Shenzhen. En Foxconn-fabrik i Chengdu blev sidste år ramt af en eksplosion, hvor tre ansatte blev dræbt og femten såret. Ifølge uofficielle tal skulle tallene været meget højere.

Selskabet er ved at flytte sin produktion til Chengdu, Wuhan og andre byer inde i Kina, hvor lønniveauet er omkring en tredjedel billigere i forhold til Shenzhen.

Måske har selskabet fundet den ultimative løsning på problemet med de brokkende medarbejdere - sidste år kom meldingen om, at Foxconn ville anskaffe en million robotter.

Foxconn blev stiftet i 1974 som en producent af plastknapper til fjernsyn, men i de seneste år er det gået stærkt med en årlig vækst på 30 procent. Der er mere end en million ansatte i Kina, men Foxconn har også fabrikker i andre lande.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere