Artikel top billede

Twitter kritiserer Googles sociale søgning

Man kan ikke længere stole på Googles søgeresultater, mener Twitter. Google afviser kritikken.

Googles seneste forsøg på at integrere sin søgemaskine med det sociale netværk Google+ har fået skarp kritik. "Search plus Your World" lyder overskriften på det seneste tiltag fra Google, der skal forvandle nettets største søgemaskine til en mere personlig oplevelse. Hvis man søger efter informationer om et bestemt emne - f.eks. en rejsedestination eller en ny film - kan man nu finde anbefalinger fra vennerne på Google+ i søgeresultaterne.

Det har fået Twitter helt op i det røde felt. "En dårlig dag for internet," lyder den kortfattede kommentar fra Twitters juridiske chef Alex Macgillivray. Han har tidligere selv arbejdet hos Google.

I en lidt længere udtalelse uddyber Twitter sin kritik af konkurrenten. Her er man bekymret for, at Google ikke længere leverer neutrale søgeresultater. Nu vil Google favorisere informationer fra sit eget sociale netværk frem for f.eks. tweets på Twitter.

"Vi har set igen og igen at nyheder først dukker op på Twitter; derfor er Twitter-konti og tweets ofte de mest relevante resultater. Vi frygter at det bliver sværere at finde disse informationer som en konsekvens af Googles ændringer. Vi mener at det er dårligt for brugerne, udgivere, nyhedsorganisationer og Twitter-abonnenter," hedder det i en udtalelse fra firmaet.

Den nye funktion betyder at Googles søgeresultater bliver udvidet med det, der kaldes for "personal results". Her bliver resultatsiden tilpasset baseret på de oplysninger, som man har afleveret på Google+.

Twitter har tidligere haft en toårig samarbejdsaftale som gav Google adgang til at indeksere og vise tweets i realtid, men den udløb i juli og blev ikke fornyet.

Google har udsendt en kort kommentar, hvor man afviser kritikken.

"Vi er lidt overrasket over Twitters kommentarer om Search plus Your World, for de valgte selv at aftalen ikke skulle forlænges sidste sommer," lyder svaret fra Google.

TechCrunch-bloggeren MG Siegler mener at Google kan få problemer med monopol-myndighederne - ligesom det skete for Microsoft, da man valgte at kombinere Internet Explorer og Windows.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.