Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Nu skal mennesket fungere som computerkabel

Snart kan du udveksle et digitalt visitkort med et håndtryk eller overføre billeder fra din smartphone blot ved at røre computeren.

Forestil dig at din krop kan fungere som et computerkabel. Det lyder som syret science-fiction, men den svenske Ericsson-chef Hans Vestberg demonstrerede netop denne teknologi på Consumer Electronics Show i Las Vegas i denne uge. Han brugte sin egen krop som et HDMI-kabel i en demonstration på scenen og viste hvordan video kan overføres fra en Android-smartphone til en skærm gennem hans krop.

Den samme teknologi kan afprøves på Ericsson's stand på CES, hvor de besøgende kan bruge deres egen krop som et menneskeligt HDMI-kabel. Ideen er at man kan sende musik, video og andre data fra mobile enheder gennem kroppen til stationært udstyr som computere, stereoanlæg eller fjernsyn.

Det har allerede fået CNET til at spekulere over et passende slogan. Microsoft sælger sin Kinect med sloganet "du er controlleren". Ericsson kunne markedsføre sin teknologi med sloganet "du er HDMI-kablet".

Det er stadig kun tale om et koncept og ikke et færdigt produkt, som Ericsson er klar til at sælge. Ericsson bruger demonstrationen til at illustrere, hvordan man konstant finder nye veje til at forbinde mobile enheder.

Den store konkurrent er trådløse teknologier som den nye standard 802.11ac, hvor hastigheden er skruet op til mere end en gigabit i sekundet. Når man kan overføre data så hurtigt kan det være svært at se, at det er nødvendigt at bruge kroppen som kabel.

Hans Vestberg sagde også under sin demonstration at der nu er en milliard trådløse bredbåndsbrugere i verden, og det forventes at stige til fem milliarder i 2015.

Han fortalte at Ericsson samarbejder med forskere hos Massachusetts Institute of Technology om at bruge GPS-teknologi og trådløse netværk til at følge personer og genstande. I et af projekterne, Trask Track, har man udstyret affald med sendere, så man kan spore hvor affaldet ender.

Ericsson kunne også fortælle at der er indgået et partnerskab med Mærsk Line om at udstyre 400 skibe med antenner og GSM-basestationer til trådløs kommunikation på havet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.