Artikel top billede

Tyveknægte hader cd'er og dvd'er

Nu vil tyvene hellere stjæle cigaretter end film og musik.

Hvis man vil vide noget om hvordan mediemarkedet udvikler sig, så det kan være en god ide at kigge i kriminalitets-statistikken. Det kan lyde mærkeligt at vores medieforbrug kan aflæses i indbrudstallene, men britiske Economist har gjort forsøget - og det er dårligt nyt for mediebranchen.

Det viser sig nemlig, at tyvene ikke længere gider stjæle dvd'er og cd'er. De vil faktisk hellere stjæle cigaretter og toilet-artikler end film og musik.

"For år tilbage kunne du se en mand i en pub sælge cd'er. Ikke mere," konstaterer en efterforsker hos London's Metropolitan Police.

Ifølge statistikken er det 7 procent af alle indbrud, hvor der bliver stjålet cd'er, videobånd eller dvd'er.

Forklaringen er såre enkel. De fysiske medieprodukter har mistet deres værdi. Den gennemsnitlige pris for en cd er næsten halveret i de sidste ti år i Storbritannien.

De uærlige køber ikke længere musik og film på den nærmeste pub - de henter piratkopier på nettet. Markedet er brudt sammen.

Situationen er helt anderledes når det gælder computere, som er blevet mere værdifulde og mere mobile (og derfor lettere at stjæle).

I 34 procent af alle indbrud i Storbritannien bliver der nu stjålet computere og andet pc-udstyr - det er en fordobling i løbet af få år.

Economist antyder at den typiske indbrudstyv faktisk er klogere end Hollywood-industrien. I mediebranchen tror man stadig at der er en fremtid i de fysiske medier. I den kriminelle underverden ser man åbenbart anderledes på sagen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danoffice IT overtager aarhusianske Edgemo med mere end 100 medarbejdere: Samlet omsætning nærmer sig nu to milliarder kroner
Danoffice IT køber det aarhusianske infrastruktur-selskab Edgemo, der omsætter for mere end 600 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.