Artikel top billede

Pc-salg: Lenovo er den store vinder

HP og ikke mindst Acer gik i 2011 tilbage på det globale pc-marked, mens Lenovo fortsatte sin imponerende vækst i et ellers mat marked.

Analysefirmaet IDC har netop offentliggjort tal for pc-producenternes leverancer i løbet af 2011, som viser en samlet vækst på 1,6 procent hen over året til i alt 352 millioner enheder.

Specielt Lenovo har grund til at juble over 2011-udviklingen med en fremgang på 29 procent, og på verdensplan ligger den kinesiske producent nu side om side med Dell, med markedsandele på lige omkring 12,5 procent.

Topscorer forstsat HP, som dog må notere en tilbagegang på næsten tre procent i leverancerne til markedet og en markedsandel på 17,7 procent. Samme skæbne - bare værre - overgik markedets nummer fire Acer, som sendte knap 14 procent færre enheder på gaden, hvilket også gik ud over markedsandelen som droppede med cirka to procentpoint til 10,6 procent.

Asus oplevede derimod en pæn fremgang i 2012 med en vækst på 14,35 procent, så selskabet nu har en markedsandel på 5,89 procent.

EMEA-regionen var hårdt ramt af den europæiske krise, hvilket blandt andet fik virksomhederne til at holde igen med pc-investeringerne. Forbrugerne brugte penge, men de gik i høj grad til smartphones og tablet-pc'er.

IDC venter, at salget af pc'er på verdensplan vil nå op på 371 millioner i 2012, en stigning på 5,4 procent i forhold til sidste år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.