Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Pc-salg: Lenovo er den store vinder

HP og ikke mindst Acer gik i 2011 tilbage på det globale pc-marked, mens Lenovo fortsatte sin imponerende vækst i et ellers mat marked.

Analysefirmaet IDC har netop offentliggjort tal for pc-producenternes leverancer i løbet af 2011, som viser en samlet vækst på 1,6 procent hen over året til i alt 352 millioner enheder.

Specielt Lenovo har grund til at juble over 2011-udviklingen med en fremgang på 29 procent, og på verdensplan ligger den kinesiske producent nu side om side med Dell, med markedsandele på lige omkring 12,5 procent.

Topscorer forstsat HP, som dog må notere en tilbagegang på næsten tre procent i leverancerne til markedet og en markedsandel på 17,7 procent. Samme skæbne - bare værre - overgik markedets nummer fire Acer, som sendte knap 14 procent færre enheder på gaden, hvilket også gik ud over markedsandelen som droppede med cirka to procentpoint til 10,6 procent.

Asus oplevede derimod en pæn fremgang i 2012 med en vækst på 14,35 procent, så selskabet nu har en markedsandel på 5,89 procent.

EMEA-regionen var hårdt ramt af den europæiske krise, hvilket blandt andet fik virksomhederne til at holde igen med pc-investeringerne. Forbrugerne brugte penge, men de gik i høj grad til smartphones og tablet-pc'er.

IDC venter, at salget af pc'er på verdensplan vil nå op på 371 millioner i 2012, en stigning på 5,4 procent i forhold til sidste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere