Artikel top billede

Er GetGlue det næste Foursquare?

Det nystartede firma har nu to millioner brugere, som tjekker ind for at fortælle, hvad de ser på tv.

Det amerikanske startup GetGlue har netop modtaget 12 millioner dollar eller næsten 70 millioner kroner i frisk kapital. Det er dobbelt så meget som det beløb, som firmaet indsamlede under den første finansieringsrunde for et år siden.

GetGlue bliver allerede sammenlignet med FourSquare, hvor man kan "tjekke ind" på fysiske lokationer. Hos GetGlue kan man også tjekke ind - men her sker det for at fortælle, hvilke tv-udsendelser eller film man ser lige nu. 

Her bliver tv-oplevelsen altså social - og det er åbenbart mange penge værd. Tjenesten har allerede to millioner brugere.

Firmaet har blandt andet modtaget penge fra mediekoncernen Time Warner, RRE Ventures og Union Square Ventures.

Mange tv-kanaler i USA har allerede en lille ticker kørende på skærmen, hvor man kan se kommentarer fra Facebook eller Twitter samtidig med udsendelsen.

Ifølge en rundspørge har 38 pct. af amerikanerne søgt online efter informationer om en tv-udsendelse på nettet eller diskuteret den med andre på sociale netværk.

For tv-stationerne er det en ny mulighed for at samle informationer om seernes tv-smag - og tilpasse deres programmer. Ifølge GetGlue-stifter Alex Iskold er der allerede 75 tv-stationer, der bruger GetGlue til at komme i kontakt med seerne.

Brugerne der tjekker ind bliver belønnet med små præmier, som virtuelle badges eller muligheden for at deltage i konkurrencer, mens tv-stationerne modtager værdifulde oplysninger om, hvem der ser deres udsendelser.

GetGlue leder stadig efter en fungerende forretningsmodel og Iskold mener at der vil gå mindst 18 måneder, inden firmaet har sorte tal på bundlinien.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.