Artikel top billede

Microsoft spår yderligere fald i pc-salget

De thailandske oversvømmelser vil ramme pc-salget hårdere end forventet, lyder det fra Tami Reller fra Microsofts Windows-division.

Markedsanalytikernes forventninger om et fald i pc-salget på en procent i det seneste kvartal, kan vise sig at være for optimistiske. Det siger lederen af Microsofts Windows-division Tami Reller ifølge Bloomberg.

Ved en konference tidligere på ugen sagde Reller, at efterårets oversvømmelseskatastrofe i Thailand har påvirket leverancerne af harddiske, og effekterne af katastrofen kan vise sig at slå langt hurtigere og hårdere igennem på pc-tallene.

Samme melding kommer fra lederen af Microsofts afdeling for investor relations, Bill Koefoed.

»Efterhånden som tallene kommer frem, vil vi sandsynligvis se tallene falde yderligere som følge af, at effekterne er slået hurtigere igennem, end hvad der har været forventet,« siger Koefoed.

Det globale pc-salg er i forvejen påvirket af konkurrencen fra smartphones og Apples Ipad, og for Microsoft har det betydet, at estimaterne for salget af Windows ikke har nået målene i tre af de seneste fire kvartaler. Og kommentarerne fra Microsoft-folkene tolkes derfor som tegn på, at Microsoft heller ikke i fjerde kvartal når målene for salget af Windows.

Også processor-producenten Intel har fornylig nedjusteret sine forventninger til salget i fjerde kvartal med en milliard dollar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere