Artikel top billede

Sesam luk dig op Google

(opdateret) Nu er Google klar med en ny metode til log-in på usikre computere. Det kræver kun en smartphone med QR-software.

(Opdateret 11:38) Google eksperimenterer med en ny funktion, kaldet Google Sesame, der skal gøre det mere sikkert når man bruger fremmede computere til at logge sig på sin konto. Hvis man f.eks. anvender en offentlig computer er der risiko for, at der er installeret keyloggere på maskinen, som registrerer det indtastede brugernavn og adgangskode. Dermed kan uvedkommende få adgang til Google-kontoen.

Sesame skal beskytte mod dette ved at bruge smartphones til at logge ind i stedet for computeren. Brugeren går til en særlig login-side - accounts.google.com/sesame - hvor man finder en QR-code, der skal fotograferes med telefonens QR-software. Det kræver selvsagt at mobilen har et kamera og er koblet til nettet.

Herefter åbnes en login-boks på mobilen, hvorefter man indtaster sit brugernavn og adgangskode. Man skal så svare på et sikkerhedsspørgsmål og den ønskede side - f.eks. Google Mail - dukker så op i browseren på den fremmede computer.

Selvom der er installeret en keylogger eller anden mistænkelig software på computeren er der altså ingen mulighed for at aflure de følsomme data, fordi de kun bliver indtastet på mobilen.

Der er tale om et eksperiment og Google linker ikke direkte til Sesame fra sin officielle login-side. Google fortæller også, at funktionen ikke er officielt understøttet og kan forsvinde igen. Man arbejder allerede på noget bedre, oplyser Dirk Balfanz fra Googles Security Team.

Opdatering: Google har ændret teksten på Sesame-siden og fortæller at eksperimentet nu er afsluttet. Google tilføjer at man konstant eksperimenterer med nye og mere sikre login-metoder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere