Artikel top billede

Facebook får dansk sms-trafik til at falde

Den danske sms-trafik er faldet med 20 procent i den første halvdel af 2011. Facebook får skylden.

Facebook er en gigantisk succes med flere end 800 millioner brugere verden over. Meget af den kommunikation, som tidligere kørte over sms, foregår nu på Facebook. Det kan mærkes hos teleselskaberne, hvor sms-trafikken er faldende.

Ifølge analysefirmaet Strand Consult er den danske sms-trafik faldet med 20 procent i de første seks måneder af 2011. Både TDC, Telia og Telenor har oplevet et markant fald i sms-trafikken. Kun 3 har haft en fremgang i antallet af sms'er - hvilket hænger sammen med, at selskabet har fået mange nye mobilkunder.

I første halvår af 2010 toppede sms-trafikken med 6,6 milliarder sendte beskeder i Danmark. Men herefter er tallet faldet støt måned for måned.

Strand Consult henviser til at mange danskere har smartphones og tre ud af de 5,5 millioner danskere er på Facebook, så det er nok ikke så underligt at mange vælger at sende beskederne over det sociale netværk.

Hvordan skal teleselskaberne håndtere denne udfordring? Ifølge analysefirmaet kan den "danske model" danne skole i andre lande. De danske teleselskaber kombinerer datapakker med fri sms og mms - og dermed kan faldet i sms-trafikken ikke umiddelbart mærkes på bundlinien. Kunderne "betaler" for deres sms i det øjeblik de køber en datapakke.

"Et nærmere kig på det danske marked efterlader ingen tvivl om at Facebook i øjeblikket kannibaliserer den danske sms-trafik. Men på den anden side er de danske operatører så heldige at deres kunder allerede er vant til at have sms-pakker kombineret med deres samtale-minutter, længe inden Facebook blev populær," skriver Strand Consult.

Selvom sms-trafikken er faldende er danskerne stadig blandt de mobilkunder i verden der sender flest sms'er - i gennemsnit er det omkring 1.200 beskeder per bruger. Her er forklaringen også, at danskerne har vænnet sig til pakker med fri sms, hvor man ikke behøver tænke over prisen for at sende hver enkelt besked.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere