Artikel top billede

Denne nye app giver dig Windows 7 på din iPad

OnLive Desktop er en ny og gratis app, der giver dig både Windows 7 og Microsofts Office 2010 på din iPad.

Det ser efterhånden ud til at pible frem med apps, der lader dig bruge Microsofts Office-pakke på din iPad.

For kort tid siden omtalte vi her på PC World Business Center app'en CloudOn, der giver dig adgang til en udgave af Office, der ligger i skyen.

Kort efter lanceringen blev CloudOn dog midlertidigt fjernet fra AppStore.

Men nu er der dog kommet et andet gratis alternativ ved navn OnLive Desktop.

Windows 7 som du kender det

Her får du ikke blot adgang til Microsofts Office-pakke, du får adgang til et helt Windows 7-skrivebord. Næsten som du kender det fra din almindelige Windows-computer.

Skrivebordet er udstyret med Office-pakken i 2010-udgaven, men også programmer som Microsoft Paint og Windows Media Player.

Du får dog ikke et Windows skrivebord, der er 100 procent, som du kender det. Det skyldes blandt andet, at der naturligvis ikke er installeret en fuld version af Windows på din iPad.

I stedet bliver Windows-skrivebordet afviklet og streamet til din iPad fra OnLives servere. Det betyder også, at du eksempelvis ikke får adgang til Windows' kontrolpanel, og du kan heller ikke installere nye programmer. 

Start med at oprette en konto

Før du kan komme i gang med at bruge Onlive Desktop, skal du dog først oprette en konto på OnLives hjemmeside, som du efterfølgende skal bruge, når du logger ind med din iPad-app.

Når du har oprettet en konto på din computer, får du mulighed for at uploade filer til din konto, som du efterfølgende kan redigere på din iPad. Som udgangspunkt stiller OnLive 2 gb lagerplads til rådighed for dig. 

Når du åbner OnLive Desktop-app'en første gang, vil noget af det første, du bemærker være, at det grafiske tastatur adskiller sig fra det, som du normalt bruger på din iPad.

Tastatur-layoutet er anderledes, og som dansker er det værd at bemærke, at det er et amerikansk tastatur uden danske taster som æ, ø og å. 

Skal du have adgang til de Windows-menuer, som du normalt får frem, når du højreklikker, kan du gøre ved at holde fingeren på skærmen i et par sekunder.

Kan genkende din håndskrift

Her på redaktionen prøvede vi OnLive på en iPad 1, og det virkede fint, men hakkede dog en del. 

Spørgsmålet er så, om det er streamingen fra OnLives servere, der er lidt sløv, eller om OnLive vil kunne afvikles mere glat fra en iPad 2, der er betydeligt hurtigere? 

Håndskrift genkendelses

Ud over det traditionelle keyboard har OnLive også mulighed for håndskrift-genkendelse.

Det kan gøre det lettere at tage noter med én hånd, men
det er stadigvæk betragteligt hurtigere at skrive på det grafiske tastatur, hvis du har begge hænder til rådighed.

Det allerhurtigste er naturligvis at bruge et fysisk tastatur, som du kan koble til din iPad via en bluetooth-forbindelse. 

OnLive havde desuden heller ikke helt let ved at gennemskue denne skribents kragetæer, og det blev ikke bedre af, at OnLives engelske ordbog indimellem har problemer med at genkende danske ord. Eksempelvis fortolkede den "jeg" som "tea".

Du får dog med stor sandsynlighed et bedre resultat, hvis du bruger en stylus (et skriveredskab til touch-skærme, red.). 

Få mere plads

Desværre skal du dog som nævnt uploade dine filer til serverne hos OnLive for at få adgang til dem, og du kan desværre ikke synkronisere med Dropbox.  

OnLive vil dog på et senere tidspunkt lancere et pro-abonnement til 9,95 dollar (50-60 danske kroner), hvor du kan udvide din lagerplads fra 2 gb til 50 gb. Pro-abonnement vil desuden give dig adgang til at installere en række ekstra programmer på skrivebordet. 

Desværre kan du endnu ikke downloade OnLive fra den danske udgave af Apples App Store, og derfor kan du endnu kun hente app'en, hvis du har en amerikansk iTunes-konto.

PC World Business Center har været i kontakt med folkene bag OnLive, og de oplyser, at OnLive Desktop efter planen også vil blive lanceret uden for USA, men de kan endnu ikke oplyse, hvornår det bliver.

Læs også:
 
Nu er Microsoft Office kommet som gratis iPad-app
 
Stortest: Fire kontorpakker til din smartphone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.