Artikel top billede

Koobface-banden er gået i skjul

Efter afsløringen af Koobface-banden er det blevet meget stille i botnettet.

Det ser ud til at Koobface-banden har taget sit botnet offline. I de sidste dage er identiteten på de fem mænd der menes at stå bag Facebook-ormen blevet afsløret. De har selv været meget aktive på sociale netværk og derfor har medierne været i stand til at bringe meget personlige oplysninger, private billeder og følge deres færden i den seneste tid. En af dem har således været i Danmark så sent som i november.

De fem mænd fra Skt. Petersborg er hverken sigtet eller dømt, men noget tyder på at de er gået i skjul nu. Facebook fortæller nu til Reuters at botnettet er nede. Sophos's Graham Cluley siger til The H at botnettets command-and-control servere ikke har sendt nye kommandoer siden den 17. januar.

"Nu svarer de kun med 404 fejl," siger han.

Han tilføjer at de fem mænd åbenbart har haft travlt med at slette deres profiler på sociale netværk - stort set alt er forsvundet i løbet af de sidste dage.

"De pågældende personer er uden tvivl klar over mediedækningen og har gjort alt for at rense de forskellige brødkrummer som de har efterladt rundt omkring på nettet," siger Graham Clueley.

I den fysiske verden er det heller ikke så nemt at få fat i de fem. Den kontorbygning hvor de har lejet sig ind er fyldt med shipping-firmaer, og her er der ingen, der har hørt om dem. Reuters har sendt sine reportere rundt i Skt. Petersborg for at finde mændene, men sporet er indtil videre koldt.

Koobface har hærget nettet i de sidste tre år og det menes at botnettet på et tidspunkt omfattede mere end 800.000 computere - heraf næsten 10.000 i Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere