Artikel top billede

Sådan vil Google fremover håndtere dine data

Google ændrer sin håndtering af brugernes data og vil fremover samle data fra alle sine forskellige tjenester.

Den 1. marts ændrer Google sine vilkår for brug af selskabets tjenester og erstatter 60 forskellige dokumenter med én enkelt aftale. Det fortæller Google i sin officielle blog. Bortset fra enkelte undtagelser - som Chrome og ChromeOS, Books og Wallet - gælder de samme vilkår fremover for alle Google-tjenester.

De nye vilkår skulle være mere enkle og lettere at forstå, og Google fortæller at det også bliver lettere for selskabet selv at håndtere reglerne.

En af de vigtigste ændringer er, at Google fremover vil sammenføre brugernes data fra sine forskellige tjenester.

Hvis brugeren er logget ind, kan Google altså f.eks. bruge informationer fra Google Mail og Google+ til at personalisere søgeresultaterne.

Google gemmer også kontaktinformationer om personer, som den enkelte bruger ofte deler indhold med, og sørger så for at disse informationer hurtigt kan tilgås i alle Google-produkter.

"Vi kan gøre søgningen bedre - ved at forstå, hvad du virkelig mener, når du indtaster Apple, Jaguar eller Pink. Vi kan minde dig om, at du har et møde snart, baseret på din lokation, din kalender og den aktuelle trafik," skriver Googles data-chef Alma Whitten.

Denne sammenkøring af data gør det også lettere for Google at integrere sine tjenester. Som ComON kunne fortælle i mandags, kan man fremover ikke længere oprette en Google-konto uden samtidig også at oprette en Gmail og blive en del af Google+.

Hvis man ikke er enig med de nye vilkår, er den eneste mulighed at slette sin Google-konto og undvære firmaets tjenester. Her kan man f.eks. bruge Google Takeout til at downloade sine data og tage dem med til andre udbydere.

Google lover fortsat at man ikke vil sælge brugernes data eller dele dem med tredjeparter uden brugerens tilladelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere