Artikel top billede

Er han nettets godfather?

Han elsker luksus, hurtige biler og flotte damer. Nu er den tyske selvudnævnte super-hacker Kim Schmitz endt bag tremmer i New Zealand.

Den 20. januar kl. 7 om morgenen stormede 75 politifolk og FBI-agenter en landejendom i nærheden af Auckland på Nordøen i New Zealand. Politiet fandt 15 personer i ejendommen - men ejeren, tyske Kim Schmitz (der også kalder sig Kim Dotcom), måtte skæres ud af sit panikrum. Her sad han med et oversavet jagtgevær og ventede på politiet. Dermed var der sat et foreløbigt punktum for en af de mest farverige karrierer i internet-branchen.

Filehosteren Megaupload er nu lukket og Schmitz står anklaget for copyright-krænkelse og hvidvaskning af penge. Dommer David McNaughton har netop forlænget varetægts-fængslingen og afvist at løslade tyskeren mod kaution. Det frygtes at han vil forsøge at flygte til Tyskland for at undgå en udlevering til USA.

I Tyskland er Kim Schmitz allerede et kendt navn - selvom han har forsøgt at holde sig uden for offentlighedens søgelys i de seneste år. Det menes at han betalte 150 millioner kroner for landejendommen i New Zealand sidste år - landets dyreste hus. Efter anholdelsen af Schmitz har politiet også beslaglagt en samling med 15 luksusbiler - herunder en pink Cadillac og en tunet Mercedes med nummerpladen "Mafia".

I de glade dotcom-dage i slutningen af halvfemserne blev den to meter høje og 130 kilo tunge Schmitz fejret som et geni i Tyskland. "Jeg er klogere end Bill Gates," sagde kæmpen, og lovede at han også ville blive rigere end Microsoft-stifteren. Han startede flere firmaer som steg voldsomt i værdi på kort tid - og herefter gik konkurs.

Schmitz fortsatte dog sit liv i overhalingsbanen. Han var kendt for dyre biler og vilde fester. Tyskeren betegnede sig selv som super-hacker og startede it-sikkerhedsfirmaet Dataprotect, som blev solgt for et millionbeløb - og lukkede kort tid efter.

I 2002 blev Schmitz anholdt i Bangkok og sendt tilbage til Tyskland, hvor han blev idømt 20 måneders fængsel og en bøde på 750.000 kr. for insider-handel med internet-platformen Letsbuyit.com. Han havde allerede en betinget dom for computersvindel og hæleri.

Herefter forsøgte han sig på børsen med online-projektet Trendax. Det tyske ugeblad Focus afslørede allerede i 2007, at Schmitz stod bag Megauploader. Det afviste virksomheden på daværende tidspunkt.

Tyskerens forretninger har altid været omgivet med mystik og hemmelighedskræmeri - men hans privatliv er foregået i fuld skue for offentligheden. I 2001 anslog han sit privatforbrug til 25 mio. kr. om året. Han omgav sig med smukke kvinder og flotte biler. Schmitz deltog flere gange i det ulovlige billøb Gumball 3000 - en tur på 3.000 kilometer over tre kontinenter. Her klarede han at flygte fra politiet med 250 km i timen - og vinde løbet.

Magasinet "Vanity Fair" kan fortælle om et væddemål mellem Schmitz og to kvindelige deltagere i løbet. Hvis de kom i mål inden ham, ville han betale dem fem millioner kroner hver. Hvis han vandt, skulle begge gå i seng med ham.

Men det blev sværere og sværere for Schmitz at lave forretninger i Tyskland. De tyske medier bed sig fast i historien om den tvivlsomme forretningsmand - og han klagede sin nød i tyske talkshows. Schmitz følte sig forfulgt af medierne som en konsekvens af sin livsstil.

"Jeg har en anden holdning til penge. Nogen folk gemmer deres penge til arvingerne. Jeg vil hellere bruge dem og have det sjovt," sagde han i et talkshow i 2001.

Det endte i en voldsom nedtur - og på sin fødselsdag, den 21. januar 2002, annoncerede Schmitz at han ville transmittere sit selvmord live på internet. Det blev ikke til noget.

Det ser ud til at den 38-årige har fået tiden til at gå med at spille Modern Warfare 3 i sin landejendom i New Zealand, hvor han boede med sin gravide kone og tre børn. Den nedenstående video er uploadet af Kim Schmitz selv på YouTube og viser at han har opnået mere end 150.000 kills i spillet. Han startede allerede i halvfemserne et spilnetværk kaldet Liga.net i Tyskland og allerede dengang blev han anklaget for at snyde ved at smide sine modstandere ud af netværket.

Den tyske kæmpe har aldrig været bleg for at provokere og tage et slagsmål. Han har forsøgt at hyre den amerikanske stjerneadvokat Robert Bennett, der tidligere har forsvaret Bill Clinton. Bennett har dog afvist at forsvare tyskeren, som kan risikere en lang fængselsstraf hvis han bliver udleveret til USA.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.