Artikel top billede

Tysk Piratparti støtter Megaupload

Det tyske piratparti erklærer nu sin støtte til Megaupload.

I sidste uge fik FBI lukket filehosteren Megaupload i en stor aktion, hvor stort set hele firmaets ledelse blev anholdt. Den farverige tyske firmachef Kim Dotcom - tidligere kendt som Kim Schmitz - blev anholdt i New Zealand. Anklagen lyder blandt andet på ulovlig piratkopiering, hvidvaskning af penge og sammensværgelse med det formål at drive svindel.

Men det tyske piratparti ser noget anderledes på sagen. Her erklærer man nu sin uforbeholdne støtte til Megaupload.

Det sker i en pressemeddelelse, der indledes med overskriften "Contentmafiaen bruger USA-love til at anholde europæiske borgere i New Zealand".

Piratpartiet sætter spørgsmålstegn ved, om Megaupload faktisk har gjort sig skyldig i copyright-krænkelse.

"Piratpartiet konstaterer med stor bekymring, at copyright-industriens indflydelse efterhånden er så stor, at tre tyske statsborgere kan blive anholdt i New Zealand, fordi de angiveligt har overtrådt den amerikanske copyright," skriver partiet.

Megaupload har selv hævdet at man holder sig til den amerikanske Digital Millenium Copyright Act (DMCA). Her kræves det, at tjenesteudbydere som Megaupload skal fjerne piratkopierede filer hvis de modtager en henvendelse fra rettighedshaveren.

"Vi oplever en gentagelse af Pirate Bay-razziaen i 2006, som førte til stiftelsen af piratpartiet. Dengang blev serverne i Sverige beslaglagt efter henvendelse fra USA, fordi Pirate Bay angiveligt havde krænket den amerikanske lovgivning. I den aktuelle sag har man tilmed anholdt udenlandske statsborgere - tre tyskere og en hollænder," siger Andreas Popp, der er copyright-ekspert hos Piratpartiet.

Han mener at det er absurd, at myndighederne har slået til mod Megaupload.

"Juridisk set leverer filehostere næsten den samme ydelse som ejeren af en lagerhal - man kan ikke drage dem til ansvar for kundernes opførsel. Man kan jo ikke kritisere dem for, at de forsøger at tjene penge med en lignende ydelse og holder sig til lovene. Betyder det at Googles bestyrelse snart bliver anholdt, fordi brugerne har uploadet copyright-beskyttet materiale på Youtube?" spørger Andreas Popp.

Ifølge meningsmålinger står det tyske piratparti til at få op mod 10 procent af stemmerne ved det næste parlamentsvalg. Piraterne har allerede erobret 14 ud af 150 pladser i delstatsforsamlingen i Berlin og partiets formand har ligefrem luftet tanker om at indgå i en regeringskoalition.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere






Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.