Artikel top billede

Tysk Piratparti støtter Megaupload

Det tyske piratparti erklærer nu sin støtte til Megaupload.

I sidste uge fik FBI lukket filehosteren Megaupload i en stor aktion, hvor stort set hele firmaets ledelse blev anholdt. Den farverige tyske firmachef Kim Dotcom - tidligere kendt som Kim Schmitz - blev anholdt i New Zealand. Anklagen lyder blandt andet på ulovlig piratkopiering, hvidvaskning af penge og sammensværgelse med det formål at drive svindel.

Men det tyske piratparti ser noget anderledes på sagen. Her erklærer man nu sin uforbeholdne støtte til Megaupload.

Det sker i en pressemeddelelse, der indledes med overskriften "Contentmafiaen bruger USA-love til at anholde europæiske borgere i New Zealand".

Piratpartiet sætter spørgsmålstegn ved, om Megaupload faktisk har gjort sig skyldig i copyright-krænkelse.

"Piratpartiet konstaterer med stor bekymring, at copyright-industriens indflydelse efterhånden er så stor, at tre tyske statsborgere kan blive anholdt i New Zealand, fordi de angiveligt har overtrådt den amerikanske copyright," skriver partiet.

Megaupload har selv hævdet at man holder sig til den amerikanske Digital Millenium Copyright Act (DMCA). Her kræves det, at tjenesteudbydere som Megaupload skal fjerne piratkopierede filer hvis de modtager en henvendelse fra rettighedshaveren.

"Vi oplever en gentagelse af Pirate Bay-razziaen i 2006, som førte til stiftelsen af piratpartiet. Dengang blev serverne i Sverige beslaglagt efter henvendelse fra USA, fordi Pirate Bay angiveligt havde krænket den amerikanske lovgivning. I den aktuelle sag har man tilmed anholdt udenlandske statsborgere - tre tyskere og en hollænder," siger Andreas Popp, der er copyright-ekspert hos Piratpartiet.

Han mener at det er absurd, at myndighederne har slået til mod Megaupload.

"Juridisk set leverer filehostere næsten den samme ydelse som ejeren af en lagerhal - man kan ikke drage dem til ansvar for kundernes opførsel. Man kan jo ikke kritisere dem for, at de forsøger at tjene penge med en lignende ydelse og holder sig til lovene. Betyder det at Googles bestyrelse snart bliver anholdt, fordi brugerne har uploadet copyright-beskyttet materiale på Youtube?" spørger Andreas Popp.

Ifølge meningsmålinger står det tyske piratparti til at få op mod 10 procent af stemmerne ved det næste parlamentsvalg. Piraterne har allerede erobret 14 ud af 150 pladser i delstatsforsamlingen i Berlin og partiets formand har ligefrem luftet tanker om at indgå i en regeringskoalition.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere