Artikel top billede

Global opvarmning kan gøre nettet hurtigere

Hvis isen forsvinder i Arktis kan det åbne for nye undersøiske kabelforbindelser mellem Europa og Asien.

Der spekuleres i at den globale opvarmning vil gøre den berømte Nordvestpassage mellem Atlanterhavet og Stillehavet langs Amerikas nordlige kyst farbar det meste af året. Men det varmere klima kan også betyde at det bliver muligt at placere nye undersøiske kabler gennem Arktis, som lader datatrafikken flyde direkte mellem Europa og Asien - uden at skulle igennem USA først. Det skriver Network World.

De nye undersøiske fiberforbindelser blev diskuteret i sidste uge på en konference arrangeret af Pacific Telecommunications Council i Honolulu.

Det anslås at halvdelen af kapaciteten i de transatlantiske undersøiske kabler stadig er ubrugt, men alligevel fortsætter man med at lægge nye kabler og finde nye ruter. Det sker blandt andet for at skabe redundans - så man undgår afbrydelser hvis et enkelt kabel bliver skåret over - og reducere latenstiderne.

I et typisk fiberkabel under Atlanterhavet er det 75 procent af den udnyttede kapacitet, der bruges til internet-trafik, mens kun 0,2 pct. benyttes til traditionelle telefonopkald. USA dominerer fortsat når det ind- og udgående trafik i de globale netværk, men der er også stærk vækst i Afrika og andre dele af verden.

De globale telenetværk er stadig sårbare. I Japan havde man store problemer med mobilnettet efter jordskælvet og tsunamien i marts sidste år, og japanske eksperter fortalte på konferencen at 6.000 mobilantenner var offline efter naturkatastrofen. Nu forsøger japanerne at udvikle et nyt system, hvor mobiltelefonerne kan danne deres egne ad hoc netværk og kontakte hinanden indbyrdes uden mobile basestationer i tilfælde af naturkatastrofer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere