Artikel top billede

LEGO giver grønt lys for Minecraft-sæt

Nu er det officielt: LEGO kommer snart med et byggesæt baseret på det populære computerspil Minecraft.

I december kunne ComON fortælle om et muligt samarbejde mellem firmaet Mojang, der står bag det enormt populære spil Minecraft, og den danske LEGO-koncern. Mojang havde sendt et forslag til et officielt Minecraft LEGO-sæt på community-siden Cuusoo, hvor hobbybyggere kan komme med deres egne ideer.

Forslaget samlede det nødvendige antal stemmer - 10.000 - i løbet af blot 48 timer, og herefter blev det sendt til "review" fasen, hvor det skulle godkendes af et dommerpanel. Denne fase er nu afsluttet og LEGO fortæller i sin blog at man har givet grønt lys for projektet. Dermed er det altså helt sikkert, at der kommer et LEGO-sæt baseret på Minecraft.

"Det er med stor glæde at vi kan annoncere at Minecraft-projektet på LEGO Cuusoo er blevet godkendt og vi udvikler nu et koncept, der skal kombinere de bedste aspekter fra Minecraft og LEGO. Vi kan ikke vise det endnu - det er stadig ikke klar. Disse ting tager tid, så vi er glade for din tålmodighed. Flere detaljer kommer snart," skriver LEGO i bloggen.

Cuusoo er i øjeblikket i "åben beta". Her kan alle komme med forslag til nye LEGO-produkter. Ordet "Cuusoo" betyder "fantasi" eller "ønske" på japansk. Det er udviklet sammen med japanske Elephant Design, der har arbejdet med crowdsourcing i mange år.

I første omgang var det kun de japanske LEGO-kunder, der kunne aflevere nye ideer. Det første produkt var en LEGO-model af undervandsbåden Shinkai 6500, der kom i de japanske butikker i februar 2011. Den næste japanske Cuusoo-model er det ubemandede rumfartøj Hayabusa, der kommer som LEGO-model i starten af det nye år.

Der gik 420 dage inden Shinkai havde samlet de nødvendige 1.000 stemmer i Japan. Hayabusa tog kun 57 dage om at nå 1.000 stemmer.

Nu skal konceptet testes internationalt, og kravet er derfor hævet til 10.000 stemmer. Hvis et forslag til en ny model samler det nødvendige antal stemmer, bliver den vurderet af et dommerpanel, der skal afgøre om modellen lever op til LEGO's kvalitetskrav. 

Den person, der stillede det oprindelige forslag, modtager 1 pct. af indtjeningen hvis modellen går i produktion. Mojang har allerede signaleret, at pengene skal doneres til velgørenhed.

Læs også ComONs artikel om LEGO Cuusoo-projektet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere