Artikel top billede

Apple: Vi tænker på hver eneste arbejder

Efter den seneste kritik af arbejdsforholdene på kinesiske fabrikker har Apple nu taget til genmæle.

En lang artikel i New York Times satte tidligere i denne uge fokus på vilkårene for arbejdere hos Foxconn og andre underleverandører til Apple. Avisen fortæller historien om en 22-årig arbejder, der blev dræbt i en eksplosion på iPad-fabrikken i Chengdu, og den citerer flere anonyme tidligere topledere hos Foxconn og Apple, som fortæller at man kun er interesseret i at presse prisen - arbejdernes velfærd spiller ingen rolle.

Det har nu fået Apple-chef Tim Cook til at reagere med en e-mail til firmaets ansatte. Han har afvist at kommentere sagen overfor amerikanske medier, men 9to5Mac har fået fat i en kopi af mailen, hvor Tim Cook tager til genmæle.    .

"Vi tænker på hver eneste arbejder i vores globale forsyningskæde. Enhver ulykke er meget foruroligende, og enhvert problem med arbejdsforholdene er grund til bekymring. Enhver antydning af, at vi bare er ligeglade, er både falsk og provokerende for os. Den slags anklager er i modstrid med vores værdier," skriver Cook.

Han henviser til at Apple selv gennemfører inspektioner på fabrikkerne og allerede har forbedret forholdene for hundredtusinder af arbejdere. Apple-chefen hævder, at selskabet gør mere end alle andre i branchen for at løse problemerne.

"Det er nemt at nøjes med at kigge efter problemer nogle få steder og aflevere en rapport med pænere resultater, men sådan handler man ikke når man er en leder," skriver han.

Apple-chefen tager ikke stilling til den konkrete kritik i artiklen eller de udtalelser, der er blevet fremsat, men lover at Apple fortsat vil arbejde for at gøre forholdene bedre.

"Vi vil fortsætte med at grave dybere, og og vi vil helt sikkert finde flere problemer. Men det, som vi ikke vil gøre - og aldrig har gjort - er at stå stille eller vende det blinde øje til problemer i vores forsyningskæde. Du har mit ord for det," skriver Tim Cook.

New York Times har blandt andet talt med en tidligere chef på den fabrik i Chengdu, hvor tre arbejdere blev dræbt under en eksplosion sidste år. Han hævder at Apple kun tænker på profit.

"Apple er kun interesseret i at forbedre produkternes kvalitet og sænke produktions-omkostningerne. De ansattes velfærd har ikke noget at gøre med deres interesser," siger den ny fyrede fabrikschef Li Mingqi til avisen.

En tidligere topmedarbejder i Apple hævder i artiklen, at selskabet har kendt til problemerne med dårlige arbejdsforhold i flere år uden at handle.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere