Artikel top billede

Apple: Vi tænker på hver eneste arbejder

Efter den seneste kritik af arbejdsforholdene på kinesiske fabrikker har Apple nu taget til genmæle.

En lang artikel i New York Times satte tidligere i denne uge fokus på vilkårene for arbejdere hos Foxconn og andre underleverandører til Apple. Avisen fortæller historien om en 22-årig arbejder, der blev dræbt i en eksplosion på iPad-fabrikken i Chengdu, og den citerer flere anonyme tidligere topledere hos Foxconn og Apple, som fortæller at man kun er interesseret i at presse prisen - arbejdernes velfærd spiller ingen rolle.

Det har nu fået Apple-chef Tim Cook til at reagere med en e-mail til firmaets ansatte. Han har afvist at kommentere sagen overfor amerikanske medier, men 9to5Mac har fået fat i en kopi af mailen, hvor Tim Cook tager til genmæle.    .

"Vi tænker på hver eneste arbejder i vores globale forsyningskæde. Enhver ulykke er meget foruroligende, og enhvert problem med arbejdsforholdene er grund til bekymring. Enhver antydning af, at vi bare er ligeglade, er både falsk og provokerende for os. Den slags anklager er i modstrid med vores værdier," skriver Cook.

Han henviser til at Apple selv gennemfører inspektioner på fabrikkerne og allerede har forbedret forholdene for hundredtusinder af arbejdere. Apple-chefen hævder, at selskabet gør mere end alle andre i branchen for at løse problemerne.

"Det er nemt at nøjes med at kigge efter problemer nogle få steder og aflevere en rapport med pænere resultater, men sådan handler man ikke når man er en leder," skriver han.

Apple-chefen tager ikke stilling til den konkrete kritik i artiklen eller de udtalelser, der er blevet fremsat, men lover at Apple fortsat vil arbejde for at gøre forholdene bedre.

"Vi vil fortsætte med at grave dybere, og og vi vil helt sikkert finde flere problemer. Men det, som vi ikke vil gøre - og aldrig har gjort - er at stå stille eller vende det blinde øje til problemer i vores forsyningskæde. Du har mit ord for det," skriver Tim Cook.

New York Times har blandt andet talt med en tidligere chef på den fabrik i Chengdu, hvor tre arbejdere blev dræbt under en eksplosion sidste år. Han hævder at Apple kun tænker på profit.

"Apple er kun interesseret i at forbedre produkternes kvalitet og sænke produktions-omkostningerne. De ansattes velfærd har ikke noget at gøre med deres interesser," siger den ny fyrede fabrikschef Li Mingqi til avisen.

En tidligere topmedarbejder i Apple hævder i artiklen, at selskabet har kendt til problemerne med dårlige arbejdsforhold i flere år uden at handle.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere