Artikel top billede

Tre smarte mobiltelefoner med indbygget projektor

De er perfekte som arbejdstelefoner, men ukendte for de fleste almindelige telefon-brugere.

Det er en kæmpe fordel at kunne bruge sin mobiltelefon til at fremvise PowerPoint-præsentationer.

Men som vi tidligere har fortalt, skal du desværre ofte bøvle med hdmi-kabler og specielle adaptere, når telefonen skal sluttes til firmaets projektor eller fladskærm.

Du kan dog slippe for en del af opsætningsbøvlet, hvis du køber en telefon, der har en indbygget projektor.

Den slags telefoner kan endnu være svære at opdrive, men vi har fundet frem til tre modeller. 

Før du lader dig forelske alt for meget i telefonerne, skal du dog være opmærksom på, at fælles for alle tre telefoner er, at de kan være svære at opdrive her i landet.

Det er desuden værd at bemærke, at den type projektor, som du finder i en mobiltelefon, ikke er i nærheden af at være lige så kraftfuld som den store projektor, der står i dit firmas mødelokale.

Samsung Beam

Samsung i8520 kom på markedet i efteråret 2010 og er også kendt under de to mere mundrette navne Samsung Galaxy Beam og Samsung Halo. 

Telefonen er dog først og fremmest kendt for at være en af de første seriøse projektor-telefoner. Projektoren i Samsung i8520 har en lysstyrke på 9 lumen og er i stand til at skyde billeder på op til 50" op på en væg.

Men til sammenligning har de nye projektorer, som du finder i mødelokaler og hjemmebiografer, mindst en lysstyrke på 1500 lumen. Derfor må du forvente, at der skal være relativt mørkt i lokalet, hvis du skal udnytte projektoren optimalt. 

Optager video i hd

Udover projektoren har Samsung-telefonen også et kamera på 8 megapixel, og det er muligt at bruge kameraet i samspil med projektoren, så du kan skyde live-billeder fra kameraet direkte op på væggen, ligesom du også kan optage video i hd-kvalitet (720p med 30 frames sekundet).

Samsung i8250 kører på Android og har desuden en Amoled-skærm på 3,7 tommer. Desværre ser telefonen ud til at være noget nær umulig at finde på det danske marked i øjeblikket, så du må enten forsøge at skaffe den i udlandet eller opdrive den på brugtmarkedet.

Sharp SH-06C

Sharp er et sjældent telefon-mærke på vore breddegrader.

I de danske butikker må du da også kigge langt efter denne model, der indtil videre kun sælges i Japan, hvor den har været på hylderne i lige knap et år. 

En projektor er naturligvis en fantastisk feature, hvis du er på jagt efter en business-telefon. Men Sharp SH-06C henvender sig dog også til de mere multimedia-glade kunder, og den har derfor både indbygget digital tv-tuner og mulighed for at tilslutte en Blu-ray-afspiller.

Den indbyggede projektor har en lysstyrke på 9 lumen og en opløsning på 640x360 pixels. Desuden har telefonen en skærm på 3,7 tommer og et kamera med en opløsning på 5,3 megapixels. 

Med en tykkelse på 1,57 centimeter er Sharp-telefonen en anelse tykkere end de fleste telefoner på markedet, hvor eksempelvis en iPhone 4 er 0,93 centimeter tyk. Til gengæld vejer Sharp-telefonen 137 gram, hvilket er præcis det samme som en iPhone 4.

LG Expo

Denne LG-telefon har efterhånden nogle år på bagen.

LG Expo kom på markedet tilbage i starten af 2010, og derfor er det også helt åbenlyst, at den på mange punkter ikke er  konkurrence-dygtig over for moderne smartphones. Eksempelvis kører den med Windows Mobile 6.5 og ikke Microsofts nye og meget roste styresystem, Windows Phone 7,5. 

Skærmen på LG Expo er desuden kun på 3,2 tommer, hvilket også er en del mindre end på de fleste moderne smartphones. Til gengæld har den et fuldt qwerty-tastatur, der kan skubbes ud under telefonen. 

Telefonens projektor adskiller sig dog en hel del fra konkurrenterne hos Samsung og Sharp. Den er betydeligt tykkere, men kan til gengæld afmonteres, når du ikke har brug for den. 

Perfekt til business-typer

Der er ingen tvivl om, at Expo-telefonen retter sig mod det PowerPoint-glade erhvervs-segmentet, der sætter pris på at have en projektor med i lommen.

Men erhvervs-fokuset kommer ikke blot til udtryk ved projekteren. Det ses også tydeligt ved, at den i lighed med mange business-laptops også har en fingeraftrykslæser. Det er dog en sjældenhed på smartphones, selv om det giver dig sikkerhed for, at uvedkommende ikke læser dine mails, samtidig med at du slipper for at skulle huske på koder. 

Som nævnt har LG Expo en del år på bagen, så du skal næppe gøre dig håbe om at finde telefonen på hylderne i den lokale tele-biks. Men til gengæld kan vi håbe på, at LG på et tidspunkt lancerer en opdateret udgave af telefonen med Windows Phone i stedet for Windows Mobile.

Læs også:

Her er de sejeste håndværker-smartphones
  

Drop pc'en til mødet - du kan nøjes med smartphonen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere