Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Nu kommer Kinect til bærbare

Microsoft arbejder på at indbygge sin Kinect-teknologi i bærbare computere.

Ifølge den amerikanske iPad-avis The Daily arbejder Microsoft på at integrere sin bevægelsesstyring Kinect i mobile computere. The Daily har set to prototyper af bærbare med indbygget Kinect. De ligner normale Asus-netbooks med Windows 8, men i stedet for et webcam har de forskellige små sensorer på toppen af skærmen. På bunden af skærmen er der anbragt LED'er.

En kilde hos Microsoft bekræfter overfor avisen at der er tale om officielle prototyper på bærbare med Kinect. Teknologien kunne f.eks. bruges til at skifte mellem programmer på computeren ved at vinke med hånden eller udvælge musik der skal spilles ved at pege i luften.

Microsoft vil næppe selv fremstille bærbare med Kinect, men vil sandsynligvis licensere teknologien til hardware-producenter, ligesom det allerede sker med Windows.

Tidligere i denne måned kunne Microsoft annoncere at Kinect kommer i en Windows-version den 1. februar. Hardwaren er stort set den samme som kendes fra Xbox 360-udgaven - men prisen er næsten dobbelt så høj (250 dollar i USA).

Microsoft begrunder dette med, at forretningsmodellen er anderledes. Konsoludgaven finansieres delvist gennem spillene. Det er ikke tilfældet på pc'en, hvor Kinect Software Developer Kit (SDK) sammen med de nødvendige runtime-filer er ganske gratis.

Softwarefirmaet vil også sælge en særlig pc-udgave til skoler, universiteter og andre uddannelses-institutioner, hvor prisen kun er 150 dollar.

Danmark er ikke med i den første gruppe af 12 lande, hvor Windows-Kinect bliver lanceret på onsdag. En dansk lanceringsdato kendes endnu ikke.

Softwarefirmaet lægger ikke skjul på, at man ser Kinect til Windows som et værktøj til seriøse applikationer - og ikke til spil. Der er da heller ikke annonceret Kinect-spil til Windows. De skal fortsat kun køre på Xbox 360.

Tidligere har Microsoft meldt ud, at udstyret er modificeret en smule. I forhold til den normale Kinect er kablet i den nye version noget kortere, så man slipper for kabelsalat under skrivebordet. Der er også en lille dongle, der skal gøre det lettere at bruge Kinect sammen med andre USB-enheder.

Men det vigtigste er nok en firmware-opdatering, som sørger for at kameraet kan se objekter helt ned til en afstand på 50 centimeter uden at tabe præcision. Det skulle også fungere helt ned til 40 centimeter, men så mister man en del af nøjagtigheden.

Den sædvanlige Xbox-version er optimeret til en afstand på 1,80 meter. Den såkaldte "Near Mode" i pc-udgaven skal åbne for helt nye pc-baserede applikationer. Typisk sidder man jo tættere ved computeren end ved fjernsynet.

Der findes altså ingen Kinect-spil til Windows og dermed kan Kinect på en bærbar computer heller ikke umiddelbart bruges til spil. Det ser ud til at Microsoft satser på at tredjeparts-udviklere vil udvikle nye applikationer og finde på nye måder at bruge teknologien.

Der går også rygter om, at Kinect skal indbygges i fjernsyn og set-top-bokse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.