Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Twitter forsvarer sine censur-planer

Twitters planer om at indføre nationale indholdsfiltre møder kritik. Men firmaet holder fast i sine planer.

I sidste uge kunne Twitter fortælle at man fremover vil blokere tweets selektivt for hvert enkelt land baseret på de nationale regler. Dette "nationale Twitter-filter" møder allerede på forhånd skarp kritik. Den internationale organisation Journalister uden Grænser har sendt et åbent brev til Twitter-stifter Jack Dorsey, hvor man kritiserer planerne.

"Vi opfordrer til at omgøre denne beslutning. Den begrænser friheden og går stik imod de bevægelser, som eksempelvis i forbindelse med det arabiske forår kæmper mod censur. Dermed mister cyber-dissidenter i diktaturlande et meget vigtigt værktøj til at informere og organisere sig," hedder det i brevet.

Journalister uden Grænser frygter blandt andet, at et enkelt telefonopkald fra myndighederne kan være nok til at få indhold spærret på Twitter. Det kan også betyde at organisationens egen Twitter-konti bliver spærret i nogle lande, hvor Journalister uden Grænser har rejst kritik af magthaverne.

I brevet antydes det, at Twitter har taget dette skridt for at komme ind på det kinesiske marked. I øjeblikket er Twitter officielt spærret i Kina og her er brugerne henvist til konkurrenten Sina Weibo, der samarbejder med myndighederne.

Twitter har lovet at brugerne i de enkelte lande bliver informeret, hvis man forsøger at komme ind på en tweet der er blokeret. Ligesom Facebook er Twitter også blevet brugt som redskab af politiske bevægelser i forskellige lande, blandt andet i Egypten og Tunesien. Regimer under pres har forsøgt at blokere helt for Twitter - eller slukke nettet.

Firmaets chef Dick Costolo forsvarede mandag planerne på en konference i Californien.

"Vi respekterer fortsat indhold på Twitter. Det nye er, at vi kan blokere tweets i hvert enkelt land, i stedet for at blokere dem globalt for alle brugere. Hvis vi modtager henvendelser fra myndigheder, vil vi forsøge at sørge for at indholdet er tilgængeligt for så mange mennesker som muligt, uden at krænke den nationale lovgivning. Vi kan ikke operere i alle lande og vælge, hvilke love vi vil overholde," sagde han.

Twitter-chefen forventer at tjenesten kommer til at spille en afgørende rolle i den amerikanske præsidentvalgkamp. De republikanske præsidentkandidater har allerede travlt med at købe reklameplads på Twitter, og Costolo forventer at politiske annoncer kommer til at udgøre en betydelig del af Twitters indtægter i 2012.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.