Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Sverige er bedre end Danmark til cyberforsvar

En ny rapport fra McAfee udpeger Finland, Sverige og Israel som landene med det bedste forsvar mod cyberangreb.

McAfee har udgivet en ny rapport hvor 23 lande bliver målt på deres evne til at forsvare sig mod angreb i cyberspace. Den bygger på en række interviews med eksperter inden for cybersikkerhed. I superligaen ligger Finland, Sverige og Israel. Det er altså de lande, som har den bedste cybersikkerhed.

I den store gruppe herunder ligger Danmark, Estland, Frankrig, Tyskland, Holland, Spanien, Storbritannien og USA.

Længere nede på ranglisten finder man Kina, Italien, Polen og Rusland, hvor cybersikkerheden altså ikke er i top, og helt nede i bunden kommer Brasilien, Indien, Rumænien og Mexico.

Sidstnævnte skyldes angiveligt at landets politi og myndigheder har så travlt med narkokrigen at de ikke har tid og ressourcer til at fokusere på it-sikkerhed.

Ifølge BBC efterlyser rapporten blandt andet et øget politisamarbejde på tværs af grænserne og øget deling af informationer.

McAfee erkender at der ikke er tale om en objektiv måling - rapporten bygger på eksperternes subjektive vurderinger.

Israel får ros for sit cyberforsvar - men det er også nødvendigt. Landet fortæller at man bliver udsat for 1.000 cyberangreb - i minuttet.

"Anonymous udfører mange angreb men de forvolder ikke meget skade. Den virkelige trussel kommer fra stater og kriminelle organisationer," siger Isaac Ben-Israel, der er seniorrådgiver til den israelske præsident.

Rapporten indeholder også et kapitel hvor man ser nærmere på cybersikkerheden i de 23 lande, der indgår i undersøgelsen. Her bliver Danmark kritiseret for sin manglende nationale strategi for it-sikkerhed. Politiet mangler penge og ressourcer - og koncentrerer sig mere om traditionel efterforskning end cyberkriminalitet.

Men det påpeges også at Forsvarets Efterretningstjeneste har planer om at oprette en enhed der skal beskytte landets væbnede styrker mod cyberangreb.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.